بازخوانی نگرانی امریکا از جسارت ایران در گفتگوی حقیقت
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ به تازگی مقامات امریکایی در پی سیاست های تکراری خود از سناریوی مضحکی پر برداشته و یک وبگاه انتشار اخبار نادرست را به ایران نسبت دادهاند. وبگاه «هرالد تریبون» (American Herald Tribune)، که خود را بهعنوان یک رسانه آنلاین کاملاً مستقل معرفی میکند در سال 2015، به زبان انگلیسی راهاندازی شده و به نویسندگان آمریکایی برای نوشتن مقاله وعده پرداخت دستمزد داده است؛ اما تعدادی از شرکتهای فناوری آمریکایی بهتازگی ادعا کردهاند، این وبگاه دارای منشأ ایرانی است.
سخنگوی فیسبوک در گفتگو با «CNN Business» نیز مدعی شد کارمندان این شرکت در مراجعه به صفحه فیسبوک سایت هرالد از ارتباط آن با رسانههای ایرانی خبر دادند. فیسبوک این صفحه را در سال 2018 حذف کرد. شرکت فایرآی (FireEye) نیز به طور مشابه مدعی شد که این وبگاه از ایران سرچشمه گرفته و بخشی از یک برنامه نفوذ بسیار گسترده است.
مقامات و تحلیلگران غربی با فراری رو به جلو مدعی هستند یافته های آنها نشان می دهد چگونه ایران از سالها قبل در تلاش بوده است از طریق ارتباط با هرالد تریبون تبلیغات پنهانی را با جامعه هدف آمریکا انجام دهد. آنها ادعا میکنند ایران در اقدامات سال 2016 روسیه برای دستکاری انتخابات آمریکا با روسیه همکاری داشته و با پرداخت مبالغی باعث شدند تا تعداد کمی از آمریکاییها، بیاطلاع خودشان در عملیات آنها شرکت کنند.
ایالات متحده که اخیرا با اقدامی شرم آور و بزدلانه دامنه های جهانی خبرگزاری فارس را مسدود کرده اکنون مدعی است که جمهوری اسلامی ایران با پروژه نفوذ به دنبال تاثیری گزاری در سیاست های داخلی این کشور است. سیاستمدران و سردمداران استکبار جهانی علیرغم اینکه خود را به نادانی و بی اطلاعی زدهاند به خوبی میدانند که ایران همواره جسارت گفتن حقایق را داشته است. اقدام اخیر رژیم امریکا که نقض آشکار حقوق بین الملل به شمار میرود حاکای از عدم توانایی آنها در مقابله با قدرت و نفوذ رسانه های خبری ایرانی است. البته که اقدام اخیر امریکایی ها چندان تازگی نداشته و سال گذشته نیز صفحه کاربری شبکه خبری انگلیسی زبان Press TV را در یوتیوب و جی میل مسدود کرد.
پیشتر نیز شرکت امنیت سایبری اسرائیلی کلیراسکای در 2018 گزارشهای مختلفی را پیرامون انتشار اخبار جعلی توسط عوامل ایرانی و سازمان سراج منتشر کرده بود که در آن مدعی شد این سازمان به صورت گسترده از این اقدامات پشتیبانی میکند.بر اساس ادعای کلیراسکای این کمپینها 28 کشور به زبان های مختلف را در سراسر جهان هدف قرار دادهاند.
شرکت صهیونیستی کلیراسکای در آن زمان ادعا کرده بود یک گروه ایرانی در حال جعل هویت وبگاههای خبری هستند و حداقل 98 وبگاه جعلی ایجاد کردهاند. برای مثال، این گروه از سال 2011، وبگاه BBC فارسی را جعل کرده و با دامنهای مانند «bbcpersian.net»، اقدام به انتشار محتوای مورد نظر خود میکرد. علاوهبرآن، این شرکت امنیت سایبری مدعی شد که ایرانیها وبگاههای خبری جعلی به زبان عربی و عبری راهاندازی کرده و تعدادی زیادی حسابهای کاربری در توییتر و فیسبوک به وجود آوردهاند.
انتشار گزارشهای ضد ایرانی چه در فضای جنگ سایبری و چه در فضای جنگ رسانهای از سوی شرکت های امنیتی امریکایی- اسرائیلی و انتشار اخبار غیرواقعی و البته پررنگ جلوه دادن این نوع اخبار برگی دیگر از سناریوهای ایران هراسی در فضای سایبری و شبکه های اجتماعی است که سرمداران استکبار جهانی در پی غبارآلود کردن فضا و پنهان کردن اقدامات خصمانه خود در این بستر هستند.