بارگذاری نرم افزار های کرک شده در رایانه های شخصی
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ طبق تحلیل و بررسی های مایکروسافت، بیش از 90 درصد رایانه های جدید خریداری شده توسط این شرکت از هند، دارای سطح بالایی از کپی غیرقانونی از نرم افزار ها هستند. 9 کشور آسیایی از جمله هند، سطح بالایی از بارگذاری این گونه نرم افزار ها را در رایانه های شخصی دارند.
مایکروسافت چندین رایانه شخصی را از ماه می تا جولای سال جاری خریداری کرده و آن ها را مورد آزمایش قرار داده است. با توجه به تحلیل و بررسی دستگاه های تازه خریداری شده، مشخص شد که روی بیش از 85 درصد رایانه های خریداری شده از 9 کشور، نرم افزار های جعلی نصب شده است.
این آزمایش ها نشان داد که در 91 درصد رایانه های شخصی هند نرم افزار های جعلی بارگذاری شده است. به دنبال آن اندوزی 90 درصد، تایوان 73 درصد، سنگاپور 55 درصد و فیلیپین 43 درصد از رایانه هایشان وضعیت مشابه ای داشته اند. بیشترین آمار مربوط به کره جنوبی، مالزی، ویتنام و تایلند بود که همه ی رایانه های خریداری شده، دارای نرم افزار های جعلی بوده اند.
مری جو اشرید (Mary Jo Schrade)، دستیار مشاور کل و مدیر محلی واحد جرایم سایبری آسیا در مایکروسافت در سنگاپور، گفت:
از میان 166 رایانه ی شخصی ای که از 9 کشور خریداری شده است، 22 مورد از فروشگاه های هند به صورت تصادفی تهیه شده اند. هنگامی که کارشناسان دستگاه ها را مورد بررسی قرار دادند، در 20 مورد از آن ها، نسخه غیرقانونی نرم افزارها بارگذاری شده بود.
از مشتریان خواسته شده است که هنگام خرید رایانه، نرم افزار اصل را انتخاب کنند. اشرید شرح داد که از 20 دستگاه خریداری شده از هند برای آزمایشات، 17 دستگاه آلوده به بدافزار بوده اند.
به طور کلی از 166 رایانه ی خریداری شده از کشورهای آسیایی، 137 دستگاه یا 83 درصد، دارای نرم افزار های کرک شده بوده اند.
اشرید در تلاش خود برای آموزش مردم ذکر کرد:
فکر کنید! نرم افزار های رایگان، واقعا رایگان نیستند.
این برنامه های جعلی، در ابتدا ارزان تر هستند اما در آن ها ویروسهایی همچون تروجان تعبیه شده است که منجر به صرف هزینه و وقت بیشتری می شود.
هیئت رئیسه ی مایکروسافت توضیح داد:
عملکرد رایانه های شخصی مورد نفوذ واقع شده، نه تنها باعث کاهش سرعت دستگاه می شود، بلکه اطلاعات را به سرقت برده و به بدافزارها اجازه ی دسترسی به رایانه را می دهد. این بدافزار ها امکان استخراج بیت کوین را در میان دیگر فعالیت های غیر قانونی فراهم می کند.
بایپلپ سیکدار (Biplap Sikdar)، دانشیار در بخش مهندسی الکتریکی و محاسبات در دانشگاه ملی سنگاپور اظهار کرد:
ما مشاهده کردیم که در هر مرحله از این فرایند، شما با بدافزار مواجه می شوید.
سیکدار، شخصی که رایانه ها را تجزیه و تحلیل کرده است، درباره ی زمان و هزینه ی یک دستگاه در معرض خطر هشدار داد.
اطلاعات حساس همچون داده های شخصی، عکس های خانوادگی و داده های بانکی، در حالیکه سیستم رمزگذاری و قفل شده بود، به سرقت رفته اند. در برخی مواد از باج گیری به عنوان راهی برای بازکردن قفل استفاده شده است.
اشرید اخطار داد:
مجرمان سایبری به طور پیوسته در حال توسعه ی روش هایشان برای فرار از تمهیدات امنیتی هستند. تعبیه ی بدافزار ها در نرم افزارهای کرک شده یکی از تدابیر آن ها است؛ زیرا به آن ها اجازه می دهد تا تعداد زیادی از رایانه های شخصی را به خطر انداخته و به راحتی بتوانند به اعتبارنامه های دزدیده شده دسترسی یابند. هنگامی که فروشنگان، رایانه هایی را با نرم افزارهای جعلی که حاوی بدافزار هستند، به فروش می رسانند، نه تنها به گسترش بد افزار در منطقه سرعت می بخشند، بلکه اطلاعات شخصی و هویت دیجیتال مشتریان خود را در دستان مجرمان سایبری قرار می دهند.