باتریهایی از جنس نانوسیم
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ باتری لپتاپها، تلفنها و ابزارهای هوشمند امروزی که بهصورت بیسیم کار میکنند، یکی از اصلیترین مشکلات آنها است. قدرت این ابزارها روزبهروز افزایش مییابد؛ اما باتری آنها نمیتواند با این قدرت سازگار شده و بهسرعت خالی میشود. همین موضوع نگرانی تمام شدن باتری در زمان نامناسب را برای کاربر ایجاد میکند. از طرفی برای تولید باتری با ظرفیت بالاتر، حجم آن افزایش یافته و در نهایت ابزار هوشمند را سنگینتر میکند.
گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیای آمریکا (University of California)، موفق شدند نوعی باتری با استفاده از نانوسیمها تولید کنند. این باتری میتواند صدها هزار بار بدون اینکه نیاز به جایگزین شدن داشته یا کارایی خود را از دست بدهد، شارژ و استفاده شود.
نانوسیمها دارای ویژگیهای فراوانی برای ذخیره و انتقال انرژی الکتریکی دارند. آنها بسیار رسانا بوده و قطری هزاران بار کوچکتر از موی انسان دارند. این موضوع باعث میشود تا سطح مقطعی بزرگ و مناسبی برای انتقال الکترونها ایجاد شود؛ با وجود این نانوسیمها بسیار شکننده بوده و پس از چند بار شارژ شدن، میشکنند و عملکرد خود را از دست میدهند.
محققان برای رفع محدودیتهای ذکر شده، تصمیم به ایجاد نانوسیمهایی با پوشش طلا و منگنز دیاکسید و قرار دادن آن در یک ژل مخصوص گرفتند. ترکیب نانوسیم با این مواد، علاوه بر اینکه خصوصیات آنها را حفظ میکند، مقاومت را نیز افزایش میدهد. در زمان آزمایش این باتری مشخص شد که میتوان تا 200 هزار بار بدون شکستن نانوسیمها، ظرفیت خود را حفظ کند. این در حالی است که باتریهای امروزی بعد از 5 تا 7 هزار بار شارژ شدن کارایی خود را از دست میدهند. همچنین باتریهای تولید شده توسط نانوسیمها میتوانند مدتزمان بیشتری ابزارهای هوشمند را فعال نگهدارند.
مقایسهی قطر نانوسیم با موی انسان