بئرشبع، دره سیلیکونی سایبری اسرائیل
روز یکشنبه بنیامین نتانیاهو و دیگر سخنرانان کنفرانس امنیت سایبر تل آویو "بئرشبع، به عنوان یک مرکز سایبری جدید" را در بوق و کرنا کردند. چیزی شبیه به سیلیکون ولی، با "معافیاتهای گسترده مالیاتی" برای گروههایی که در این کنفرانس شرکت کردهاند.
سیلیکون ولی Silicon Valley (دره سیلیکونی) نام رایج ولی غیر رسمی منطقهای در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی سانفرانسیسکو در حومه سانتا کلارا، ایالت کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا است. شهرت این منطقه به دلیل قرار داشتن بسیاری از شرکتهای مطرح انفورماتیک جهان در این منطقه است. نام این منطقه در آغاز برگرفته از تعداد زیاد شرکتهای تولید کننده تراشههای سیلیسیمی در این منطقه بود که بعدها به نمادی از وجود تعداد زیاد کمپانیهای فعّال در زمینه فناوریهای پیشرفته در این منطقه تبدیل شد. بئرشبع نیز (بئر السبع Be’er sheva/Beersheba) نام بزرگترین شهر و مرکز استان جنوبی اسرائیل در منطقه صحرای نگب در جنوب سرزمینهای اشغالی است. شهر بئرشبع یکی از تاریخی ترین مناطق خاورمیانه است که در کتابهای مقدس و داستانهای مشترک ادیان ابراهیمی به آن اشاره شده است.
اوییاتار متانیا Eviatar Metania، رئیس اداره ملی سایبری اسرائیل یکی از افرادی بود که در خصوص مرکز سایبری جدید بئرشبع صحبت کرد. مرکزی که گفته میشود در حال رسیدن به بالاترین سطح توانایی خود است. اداره ملی سایبر اسرائیل زیر نظر دفتر نخست وزیر اداره میشود.
این اعلام هماهنگ به همراه ستایش نخست وزیر از متانیا میتواند نشان دهد که احتمالاً نتانیاهو میخواهد در نزاع جاری میان اداره ملی سایبری و شاباک (آژانس امنیت اسرائیل)، به متانیا قدرت بیشتری بدهد.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین موضوعی از کنفرانس را تکرار کرد که پیش از او بیش از شش سخنران به آن اشاره کرده بودند. همه این افراد کلید دفاع سایبری اسرائیل را توجه به عنصر انسان دانستند.
نتانیاهو در بخشی از سخنانش با دست به سرش اشاره کرد تا وابستگی "سختافزار" سایبری به "نرمافزار" سایبری که از مغز انسان سرچشمه میگیرد را نشان دهد.
در تکرار یکی دیگر از موضوعات کنفرانس، نخست وزیر همکاریهای مشترک میان "دولت، بخش خصوصی و دانشگاهها" را ستود و مدعی شد اسرائیل در عرصه سایبر "بهترین ذهنها" را در اختیار دارد، ذهنهایی که به اسرائیل کمک میکنند یک "گنبد آهنین امنیت سایبری" بنا کند.
علاوه بر این، وی گفت: "در قرن جاری، راهحلهای دفاع سایبری بزرگترین مبنای رشد اقتصادی بشر خواهد بود." و با افتخار اعلام کرد: "شرکتهای اسرائیلی اولین فناوریهای سایبری را ساختند: فایروالها".
وی سپس افزود، این نوآوری سختیها را با سودآوری شرکتها جبران خواهد کرد، زیرا "هیچ ملتی در جهان نیست که به امنیت سایبر نیاز نداشته باشد."
نتانیاهو گفت بزرگترین چالش، چالش "عقلانی" بود، چون افراد فقط میتوانستند بهترین راه برای بسیج منابع را حدس بزنند. در مورد راهحل، نتانیاهو با بسیاری از دیگر سخنرانان هم عقیده بود که "همینطور که در این راه گام برمیداریم، اسرائیل همیشه باید اجازه دهد تغییرات رخ دهند."