ایآرپا به دنبال تقویت عملکرد سامانه های تشخیص چهره
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ برای عملکرد قابل اعتماد سیستمهای تشخیص چهره و دید رایانهای، به مجموعه دادههای آموزشی نزدیک به شرایط دنیای واقعی نیاز است. تاکنون، محققان تنها به تعداد کمی از مجموعه دادههای تصویری دسترسی داشتند که بسیاری از آنها هنوز حاوی تصاویر مردانی با پوست روشن هستند. این محدودیت، زمانی روی دقت فناوری اثر میگذارد که در تصاویر زنان یا افراد رنگین پوست وجود داشته باشند.
چالش بعدی، به کیفیت متفاوت تصاویر ثبت شده توسط دوربینهای نظارتی مربوط میشود. در اغلب موارد، محدوده و زاویه دوربین و میزان روشنایی یا نوع آب و هوا، شناسایی و ردیایی مجدد مردم را با مشکل مواجه میکند. همچنین اپراتورها تلاش میکنند تا علاوه بر بازسازی صحنه جرایم از زیرساختهای حیاتی و رویدادهای خاص محافظت کنند.
برای حل مشکل یاد شده، سازمان ایآرپا (IARPA) یک درخواست اطلاعاتی (RFI) مربوط به دادههای ویدئویی صادر کرد تا به بهبود تحقیقات رایانهای در شبکههایی با چند دوربین کمک کند. این سازمان به دنبال کسب مجموعهای شامل 960 ساعت ویدئو است که دارای ویژگیهای زیر است:
• دادههایی که در طول چندین روز با شرایط نوری متفاوت از یک شبکه حداقل 20 دوربینه با موقعیتها، دیدگاهها، دقت و فریمهای مختلف جمعآوری شده باشند و حاوی زمینههای بصری همپوشانی و غیرهمپوشانی باشند.
• دادههایی که از بیش از 10 هزار متر مربع در محیطهای شهری و برون شهری با تقاطعهای چندگانه، ورودیها و خروجیهای ساختمانها و ترافیک عابران پیاده به همراه علائم، وسایل نقلیه، درختان و دیگر موانع ضبط شدهاند.
• دادههایی که حاوی حداقل 5 هزار عابر پیاده و حداقل 200 داوطلب هستند که دستورالعملهایی درباره نحوه رفتار یا محل ورود به شبکه دوربین دریافت کردهاند.
داوطلبان شاید نیاز به همکاری با مقامات دولتی، محلی یا شهری برای استفاده از دوربینها یا مجموعه فضاهای تحت قلمرو آنها داشته باشند. علاوه بر این، مجموعه دادهها باید برای تحقیقاتی با موضوع انسانی و طبق یک فرآیند سیاسی و قانونی مورد تأیید و در اختیار جامعه پژوهشی عمومی قرار گیرند.
زمانی که شرکت IBM چهره تعدادی از افراد را در اختیار پژوهشگران قرار داد، نسبت به مسائل مربوط به حفظ حریم خصوصی در دادههای تصویری حساسیت به وجود آمد. این مجموعه حاوی یکمیلیون چهره انسانی منحصربهفرد بود و با هدف تقویت الگوریتمهای تشخیص چهره به وجود آمد. این عکسها از وبگاههایی مانند «Flickr» جمعآوری شده بودند.