این پرینتر سه بعدی اعضای بدن را از داخل ترمیم میکند
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ پیشرفتهای جدید در زیست فناوری به ساخت یک پرینتر سه بعدی برای ترمیم اعضای داخلی بدن منجر شده است. این پرینتر که میتواند باعث انقلابی در علم و صنعت پزشکی باشد، توسط دانشگاه New South Wales سیدنی استرالیا ساخته شده است. با ادامه مطلب در شهر سخت افزار همراه باشید.
یک دانشگاه استرالیایی موفق شده به فناوری تولید زیست پرینتر سه بعدی برای ترمیم بافتهای داخلی بدن از داخل دست پیدا نماید. این پرینتر سه بعدی F3DB نام گرفته و قادر است بدون نیاز به عملهای تهاجمی سخت، یک لایه از مواد ارگانیک را به بافتها و اعضای داخلی بدن اضافه نماید.
پرنیتر سه بعدی برای اعضای بدن
پرینتر سه بعدی F3DB علاوه بر جلوگیری از عملهای سخت، احتمال از دست دادن اعضای داخلی بدن در بیماران را نیز کاهش میدهد. این زیست پرینتر سه بعدی یک بازوی روباتیک نرم دارد که مواد زیستی با سلولهای زنده را به عضو و بافت آسیب دیده اضافه میکند.
این پرینتر را میتوان از طریق دهان وارد بدن کرد. کنترل دستگاه نیز در اختیار یک تکنیسین یا جراح قرار میگیرد تا به عضو آسیب دیده برسد. از پرینتر سه بعدی F3DB میتوان به عنوان چاقوی جراحی الکتریکی نیز استفاده کرد. محققان امید دارند تا این ابزار به وسیلهای جامع برای به حداقل رساندن عملهای تهاجمی تبدیل شود.
محققان در ابتدا پرینتر سه بعدی را با مواد غیر زیستی مانند شکلات تست و سپس آن را روی کبد خوک آزمایش کردهاند. در این تست سلولها رشد کرده و در طول هفت روز بافت آسیب دیده را تا حد خوبی درمان کردهاند.
هرچند ساخت این دستگاه میتواند بسیار امیدوار کننده باشد، محققان حداقل بین 5 تا 7 سال با تست در انسانها فاصله دارند. با F3DB دقت عملهای جراحی بسیار بالا میرود و جانهای بسیاری نجات پیدا میکنند.