اینترنت باز؛ مهمترین راهبرد آمریکا برای نفوذ پیشرفته در جنگ سایبری
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ طبق سند استراتژی سایبری ملی ایالاتمتحده آمریکا مصوب سال 2018 که به تصویب رئیسجمهور آمریکا رسید، یکی از استراتژیهای مهم این کشور در جنگ سایبری، نفوذ در فضای مجازی با اینترنت باز است. (اینترنتی که از آن بهعنوان اینترنت آمریکایی تعبیر میشود.)
بررسیها نشان میدهد طبق سند استراتژی سایبری ملی آمریکا این کشور برای افزایش نفوذ و رویارویی با مسائل گستردهای که منافعش را در فضای سایبری تهدید میکند و به چالش میکشد، باید در جایگاه رهبری بینالمللی فعال بماند. لذا میتوان گفت هدف اصلی آمریکاییها برای نفوذ و سلطه برجهان در عصر فناوری و اطلاعات، حفظ طولانیمدت باز بودن اینترنت و انحصارگرایی در آن است.
ازاینرو ایالاتمتحده آمریکا، شرکتهایش (مثل اپل، گوگل، مایکروسافت و دیگر شرکتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات) را بر پایه قوانینی که وضع کرده است، جهت حمایت و ترویج یک اینترنت باز، اینتراپرابل، قابلاطمینان و ایمن ایجاد کرده است. در سند ملی استراتژی سایبری ایالاتمتحده دراینباره چنین آمده است: ما همچنان کارخواهیم کرد تا مطمئن شویم روش ما برای ایجاد یک اینترنت باز، مطابق استاندارد بینالمللی است. ما همچنان روی بازداشتن دولتهای اقتدارگرا که به اینترنت آزاد و باز به چشم یک تهدید سیاسی نگاه میکنند و اینترنت آزاد و باز را به یک وب اقتدارگرایانه تحت نظارت خود، در پوشش امنیت و مقابله با تروریسم تبدیل مینمایند، کارخواهیم کرد.
سند استراتژی سایبری ملی ایالاتمتحده آمریکا، اقدامات و اولویتهایی را برای باهدف انحصارگرایی اینترنت و اینترنت باز مقرر کرده است که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. محافظت و افزایش آزادی اینترنت
دولت ایالاتمتحده، آزادی اینترنت را بهعنوان فعالیتی آنلاین برای حقوق بشر و آزادیهای اساسی ازجمله آزادی بیان، آزادی برگزاری تجمعات صلحآمیز، آزادی در دین یا عقاد و حق حفظ حریم شخصی آنلاین، بدون در نظر گرفتن مرزها و رسانه، تصور میکند. بهعلاوه آزادی اینترنت از جریان آزاد اطلاعات آنلاین حمایت میکند.
قوانین آزادی اینترنت ایالاتمتحده شدیداً به امنیت ملی مرتبط است. آزادی اینترنت یک قانون کلیدی راهنماست که سایر مسائل سیاست خارجی ایالاتمتحده را ازجمله جرایم سایبری و فعالیتهای مقابله با تروریسم، در نظر میگیرد. به همین دلیل، ایالاتمتحده سایر کشورها تشویق میکند تا آزادی اینترنت را از طریق رویدادهایی نظیر ائتلاف آنلاین آزادی، که ایالاتمتحده یکی از اعضای اصلی آن است افزایش دهند.
2. همکاری با کشورهای همفکر، صنعت، دانشگاه و جامعه مدنی
ایالاتمتحده به همکاری خود با کشورهای همفکر، صنعت، دانشگاه، جوامع مدنی و سایر شرکا برای پیشرفت حقوق بشر و آزادی جهانی اینترنت و مقابله با تلاشهای اقتدارگرایانه ای که برای سانسور و توسعه نفوذ اینترنت صورت میگیرد، ادامه خواهد داد. همچنین ایالاتمتحده به حمایت خود از جوامع مدنی بهوسیله پشتیبانیهای یکپارچه جهت توسعه تکنولوژی، آموزش ایمنی دیجیتال، حمایت سیاسی و پژوهش استمرار خواهد بخشید.
3. ترویج یک مدل چندجانبه برای حاکمیت اینترنتی
ایالاتمتحده به حضور فعال خود در مجامع جهانی ادامه خواهد داد. این حضور باعث میشود که از غلبه مدل چندجانبه حاکمیت اینترنتی در برابر ایجاد طرحهای دولتمحوری که سبب تخریب آزادی و باز بودن اینترنت، ایجاد مانع بر سر راه ابتکارات و به خطر افتادن عملکرد اینترنت میشوند، اطمینان حاصل نماید. مدل چندجانبه حاکمیت اینترنتی بهعنوان فرایندهایی شفاف و پایین به بالا مورد اجماع تعریف میگردند که دولتها، بخش خصوصی، جوامع، دانشگاهها و انجمنهای فنی را قادر میسازد با مقررات برابر در اینترنت شرکت نمایند.
دولت ایالاتمتحده با شرکت فعالانه در تشکیلات کلیدی، از قبیل شرکت اینترنتی برای نامها و شمارههای اختصاصیافته، انجمنهای حاکمیت اینترنتی، سازمان ملل متحد و اتحادیه ارتباطات بینالمللی از ماهیت باز و اینتراپرابل اینترنت در عرصههای چندجانبه و بینالمللی دفاع خواهد کرد.
4. ترویج و حفظ بازارهایی برای استعدادهای ایالاتمتحده در سراسر جهان
نوآوران و متخصصان امنیتی آمریکایی بهطور ویژهای در طراحی محصولات و سرویسهایی برای افزایش توانایی ما در ارتباطات و تعامل و تعامل جهانی شرکت نمودهاند که از زیرساخت ارتباطات، داده و ابزارها در سراسر جهان حفاظت میکنند. ایالاتمتحده به ترویج بازارهایی، همچنان تکنولوژیهای نوظهوری که هزینه ایمنسازی را کاهش میدهند، برای استعدادهای آمریکایی در خارج از کشور ادامه خواهد داد. همچنین ایالاتمتحده بهکارگیری زیرساختها، ابتکارات، مدیریت ریسک، سیاست و استانداردهایی که در آینده دسترسی به اینترنت و قابلیت اینتراپرابلی، امنیت و پایداری اینترنت را در جهان تضمین مینماید توصیه خواهد کرد.