اینترنت اشیاء نیازمند حمایت دولت
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ رئیس آزمایشگاه اینترنت اشیای دانشکده پست و مخابرات میگوید، باوجود گذشت 2 سال از مطرحشدن نام اینترنت اشیاء در کشور، حمایت کمرنگ دولت از این جدیدترین فناوری سبب شده است هنوز شاهد اجراشدن پروژهای در این زمینه نباشیم.
اینترنت اشیا برای فراگیر شدن در کشور به حمایت دولت نیاز دارد
فرهاد پولادی ادامه داد: تکنولوژیهای جدید بهطورمعمول برای آنکه بتوانند مورداستفاده وسیع قرار گیرند در ابتدای ورود به حمایتهای دولتی نیاز دارند، زیرا شرکتهای کوچک بخش خصوصی توانایی لازم را برای همهگیر کردن این فناوریهای نوین ندارند.
وی تأکید کرد: ورود و حمایت دولت سبب خواهد شد شرکتهای بخش خصوصی بتوانند در ابتدای راه از منابع خوبی بهره گرفته و سپس به توسعه این نوع تکنولوژیها در کشور بپردازند.
پولادی ادامه داد: اینترنت اشیاء نیز باید مشمول چنین رویهای شده و در ابتدا موردحمایت بخش دولت قرار گیرد و سپس بخش خصوصی واردشده و به اجرای پروژههای بزرگ آن مبادرت کند.
اینترنت اشیا Internet of Things یا بهاختصار IOT به بسیاری از اشیا و وسایل محیط پیرامون ما اشاره دارد که به شبکه اینترنت متصل شدهاند و میتوان با نرمافزارهای کاربردی موجود در تلفنهای همراه هوشمند آنها را مدیریت کرد.
عبارت اینترنت اشیاء را برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ «کوین اشتون» استفاده کرد.
وی معتقد بود همه وسایل حتی اشیای بیجان میتوانند برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به رایانهها باید اجازه دهند آنها را سازماندهی و مدیریت کنند.
اینترنت اکنون وسیله ارتباطی مردم به یکدیگر است اما با اینترنت اشیاء، هر موجودی (انسان، حیوان یا اشیاء) به هم متصل و قابلیت فرستادن داده از طریق شبکههای ارتباطی مانند اینترنت یا اینترانت فراهم میشود.
بستر اینترنت اشیاء بر امواج رادیویی بیسیم قرار دارد و به دستگاههای مختلف این امکان را میدهد که از طریق اینترنت به برقراری ارتباط با یکدیگر بپردازند.
این استاد دانشگاه در ادامه این گفتوگو افزود: بهرغم مطرحشدن نام اینترنت اشیاء از 2 سال پیش در کشور، نبود حمایتهای دولتی سبب شده هنوز کشورمان از داشتن پروژههای مهم دراینباره محروم بماند. این در حالی است که سایر کشورها در زمینه اینترنت اشیاء طرحهای مهمی اجرا کردهاند.
پولادی تأکید کرد، هنوز گام جدی حمایتی دراینباره برداشته نشده است و شرکتهای کوچک بخش خصوصی هم به دلیل ناتوانی در تأمین منابع مالی اقدام چشمگیری نداشتهاند.
مسئول آزمایشگاه اینترنت اشیای دانشکده پست و مخابرات به طراحی و ساخت حسگر (سنسور) که توانایی تشخیص نوع دود حاصل از آتشسوزی را دارد، در این آزمایشگاه اشاره کرد و بیان داشت: مقرر بود این سنسورها و سامانه وابسته به آنها در اختیار سازمان آتشنشانی تهران بهعنوان نمونه آزمایشگاهی قرار گیرد که به دلایلی مورد بیاعتنایی قرار گرفت.
به گفته پولادی، سامانه گفتهشده این توانایی را دارد که با نصب حسگرهای مربوط نوع دودی که در هنگام آتشسوزی منتشر میشود را تشخیص دهد و براساس آن آتشنشانی مواد لازم را برای خاموش کردن آن نوع آتش استفاده کند.
این استاد دانشگاه معتقد است، حمایتهای جدی و عملی دولت این امکان را در اختیار بخش خصوصی قرار میدهد تا پروژههای خود را در این بخش راحتتر و با خیال آسودهتری به سرانجام برسانند.
«محمود واعظی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اینترنت اشیاء را مفهومی نوین در دنیای فناوری و ارتباطات میداند.
وی دیماه پارسال در پست اینستاگرام خود نوشت: فرایند فرستادن دادهها در فناوری اینترنت اشیاء بدین ترتیب است که به سوژه موردنظر یک شناسه یکتا و یک پروتکل اینترنتی تعلق میگیرد که دادههای لازم را برای پایگاه داده مرتبط میفرستد. این دادهها با ابزارهای مختلف مانند گوشیهای همراه، انواع رایانهها و تبلت ها قابلدیدن است.
واعظی افزود: بر پایه روند پیشرفت اینترنت و ابزارهای آن، فراگیر شدن اینترنت اشیاء امری اجتنابناپذیر است و بهزودی کشورهای دنیا برای عقب نماندن از شتاب توسعه جهانی و رفع نیازهای مرتبط با این بخش و ایجاد زمینههای رفاه و آسایش به این فناوری روی میآورند.