ایفای نقش کلیدی سامانه ای خودمختار در رزمایش ناتو
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از «defensenews»؛ همزمان با این که ارتش آمریکا در تلاش است با چالش های رقابتی، قرن بیستم و بزرگ ترین رقیبان نظامی خود مقابله کند، به منظور حصول اطمینان از چابکی و کشنده تر بودن نیروها توجه ویژه ای به تدارکات اعزامی در منطقه دارد. به همین منظور تفنگداران دریایی آمریکا و اتحادیه ناتو قصد دارند در رزمایشی به نام «Exercise Trident Juncture 18» اواخر ماه اکتبر 2018، در نروژ، این قابلیت ها را آزمایش کنند.
بیش از 40 هزار شرکت کننده، 130 هواپیما، 70 کشتی نظامی و 10 هزار وسیله نقلیه زمینی در رزمایش مذکور حضور خواهند یافت. تعدادی از این وسایل نقلیه، در واقع سامانه سلاح های خودمختار هستند تا با نمایش قابلیت های خود، کاهش نیاز به نیروی های انسانی در مأموریت های تأمین آماد مجدد خطرناک را اثبات کنند.
بخش دگرگونی فرماندهی اتحادیه ناتو (NATO Allied Command Transformation) گفت:
هدف از آزمایش یادشده نشان دادن توانایی سامانه های سلاح های مستقل در حوزه های محافظت از نیروها، ساخت و تحویل تدارکات به سربازان جدا افتاده در مناطق خطرناک است.
سامانه های خودمختار در زمان اجرای آزمایش های تقویت توان لجستیک نیز به نمایش گذاشته خواهند شد. این انتظار وجود دارد که قابلیت های خودمختاری با هدف بهبود لجستیک نیروهای نظامی از طریق بهبود خدمات و کاهش نیروی انسانی به نمایش گذاشته شود.
در گزارش اتحادیه یادشده به منظور آزمایش سامانه سلاح های خودمختار برای حفاظت از پایگاه های اعزامی آمده است:
نیروی ناتو نشان خواهد داد که حسگرهای زمینی بدون حفاظت، تشخیص گلوله و دوربین ها چگونه در یک رابط فرماندهی و کنترل ادغام می شوند. این اقدام، سامانه های زمینی، هوایی و سطحی را در یک بسته از حسگرها یکپارچه می کند. ایستگاه های سلاح های عملیاتی از راه دور، در برابر تهدیدات دشمن به عنوان حسگر و سلاح عمل خواهند کرد.