ایران هدف اصلی آلوده سازی واتس اپ به جاسوس افزار
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به تازگی گزارشی منتشر شد که نشان میدهد پیامرسان واتساپ توسط جاسوسافزاری به نام پگاسوس (Pegasus) آلوده شده است. است. این بدافزار که محصول یک شرکت امنیتی اسرائیلی به نام «NSO Group» است، تنها به عوامل دولتی فروخته میشود. با وجود این شرکت NSO ادعا میکند که هدف طراحی این نرمافزار مخرب جاسوسی نبوده و تنها به دلیل نظارت روی مجرمان و عملیات خرابکارانه به دولتها فروخته میشود.
جاسوسافزار یاد شده روی واتساپ به گونه ای عمل میکند که برای آلوده سازی تلفن هوشمند قربانی تنها باید یک تماس با وی گرفته شود؛ اما فرقی نمیکند که به این تماس پاسخ داده شود یا خیر.
وبگاه خبری «BBC» پس از رویداد بالا، گزارشی را منتشر و توضیح داد که معتقد است هدف اصلی انتشار بدافزار یاد شده روی واتساپ، جاسوسی از ایران است. متن این گزارش را در ادامه میتوان مطالعه کرد.
«
همهی رویدادهای هک واتساپ، تخریب نفتکشها در یکی از بندرهای امارات، فشار آمریکا به منظور محدود ساختن رابطه برادری مسلمانان و برنامهریزی به منظور استقرار نیروهای ارتش این کشور در خلیجفارس، ریشه در یک روایت مشترک دارند. در مرکز این رخدادها میتوان درگیریهای میان اسرائیل، عربستان سعودی و ایران را مشاهده کرد.
ارتش اسرائیل برای بسیاری از صنایع این رژیم به مانند یک ستون فقرات عمل میکند؛ زیرا روابط شکلگرفته در طول خدمات ملی، دارای عمری طولانی هستند.
ارتش اسرائیل همهی جوانان را جذب کرده، بهترین مهارتهای آنها را کشف میکند و پرورش میدهد تا بتوانند از آن بهترین استفاده را ببرند. آنها نردهای رایانهای را که خود را در پشت دربهای بسته زندانی کردهاند، مجبور میکنند به روشنایی پا گذاشته و به وظیفهی ملی خود، حضور در جنگ سایبری بپردازند.
زمانی که متخصصان رایانه، ارتش را ترک میکنند، از مهارتها و ارتباطات خود با صنایع بهره گرفته و شرکتی را به مانند NSO Group به وجود میآورند. این شرکت ابزارهای هکری تولید کرده و با ادعای مبارزه با تروریسم و مجرمان آنها را به دولتها میفروشد. این افراد مدعی هستند تنها به این شرط مجوز صادرات محصولات خود از دولت رژیم صهیونیستی دریافت کردهاند که به سطح ملی آسیبی وارد نکند.
با وجود این تاکنون هیچ گزارشی از فروش ابزارهای NSO به ایران یا هیچیک از دولتهای عربی اطراف خلیجفارس منتشر نشده است؛ زیرا در گذشته کشورهای حوزه خلیجفارس در کنار فلسطین و مقابل اسرائیل ایستاده بودند. این شرایط تا رخ دادن بهار عربی ادامه داشت؛ اما پس از آن همهی کشورها به غیر از قطر، فلسطین را رها کرده، با پیوستن به اسرائیل به مقابله با ایران پرداختند.
روند تغییرات آهستهی یاد شده، به واسطه انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رییس جمهور آمریکا و انتصاب بسیاری از مقامات ضد ایرانی در دولت وی مانند، مایک پومپو (Mike Pompeo)، وزیر خارجه و جان بولتون (John Bolton)، مشاور امنیت ملی آمریکا، سرعت گرفت.
گمانهزنیهای بسیاری وجود دارد که رژیم صهیونیستی، به منظور ایجاد روابط دوستان با کشورهای حوزه خلیجفارس، به NSO Group اجازه داد، نرمافزار خود را در این مناطق عرضه کند.
بنابراین شاید تصادفی نباشد که در میان قربانیان هک نرمافزار واتساپ، وکلایی که در رابطه با نقض حقوق بشر در کشورهای یاد شده تحقیق میکنند، یک مخالف عربستان سعودی و شهروندان قطری دیده میشوند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل ادعا میکند، ایران تنها تهدید برای این رژیم است. از طرفی حاکمان سعودی نیز 2 تهدید را در مقابل خود مشاهده میکنند. آنها مدعی هستند اولین تهدید ایران و دومین آنها رابطه برداری مسلمانان است.
عربستان ادعا میکند به دلیل توان نظامی ایران از آن میترسد. همچنین از روابط برداری مسلمانان وحشت دارند؛ زیرا در تلاش هستند اسلام سیاسی را جایگزین حکومت خانواده سلطنتی بکنند. از طرفی دولت ترامپ نیز بر پایه افرادی که از ایران متنفر هستند شکل گرفته و هر اقدامی را بهمنظور مقابله با آن انجام میدهند. همهی این مناطق در حال کمک به یکدیگر هستند تا به مقابله با ایران بپردازند.
تعدادی از تلاشهای یاد شده شامل فروش سلاح، تأثیرگذاری روی قیمت نفت و گاز و معاملات سیاسی میشود. برای نمونه میتوان به تروریست خواندن مسلمانان اشاره کرد.
فضای یاد شده بسیار آشنا بوده و پیش از حمله آمریکا به عراق نیز مشاهده شده است. در آن زمان جورج بوش رییس جمهور آمریکا بود و ادعا میکرد قصد دارد دموکراسی را در آسیای غربی گسترش دهد؛ اما در حال حاضر اثری از آن باقی نمانده و سیاستهای دونالد ترامپ بر پایهی نیازهای تجاری است؛ به عبارت دیگر دکترین سیاست خارجی ترامپ بیان میکند: «اول آمریکا»
با وجود این به نظر نمیرسد که ترامپ قصد داشته باشد تا پیش از انتخابات 2020، جنگ دیگری را در آسیای غربی شروع کند، مگر اینکه وی به طور جدی به واسطه عوامل مختلف تحریک شود. در نتیجه نیاز دارد تا اقدامات بسیار خصمانهای را علیه تهران انجام دهد و بهترین روش برای انجام این کار جمعآوری اطلاعات است.
بنابراین به نظر میرسد یکی از بهترین روشهای جمعآوری اطلاعات، به کارگیری یک تروجان و آلوده سازی بستری مانند واتساپ است تا به داخل تلفنهای هوشمند مردم ایران نفوذ کند.
»