ایران در بین ده ابر قدرت برتر علم و فناوری
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ موسسه سیاست استراتژیک استرالیا (ASPI) گزارش داد؛ایران به عنوان یکی از پنج کشور برتر در شش فناوری از چهل و چهار فناوری مورد بررسی توسط ردیاب جدید فناوری حیاتی ASPI و نهمین رتبه بندی کلی برای پیش بینی 10 قدرت برتر جهان در آینده قرار گرفت.
هنگامی که تعداد انتشارات، استنادها و شاخص ها برای موتورهای هوانوردی نوآورانه، از جمله موتورهای مافوق صوت، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، ایران پس از چین و ایالات متحده در رتبه چهارم قرار گرفت و بسیار جلوتر از ژاپن، ایتالیا و بریتانیا قرار گرفت.
بر اساس گزارش ASPI، ایران همچنین در بین چهار کشور برتر جهان از نظر تحقیقات در مورد مواد هوشمند، سوختهای زیستی و فناوریهای جدیدی که وارد بازار شدهاند و ممکن است مسیر تجارت را تغییر دهند، قرار دارد.
این موسسه اظهار داشت؛سال هاست که ایران به عنوان یکی از کشورهای برتر جهان در علم آفرینی شناخته می شود. از سوی دیگر، Critical Technology Tracker فراتر از تحقیقات اساسی رفته و بر شاخصهای عملکرد حیاتی قابلیتهای علمی و فنی تمرکز کرده است و کشورهایی را که در این معیار در میان 44 فناوری برتری دارند، شناسایی کرده است.
از سوی دیگر، این ردیاب فناوری های حیاتی (Critical Technology Tracker) فراتر از تحقیقات پایه رفته و بر معیارهای عملکرد حیاتی توانایی علمی و فناوری در میان کشورهای دارای مزیت رقابتی در این معیار در بین 44 فناوری متمرکز شده است.
ASPI در حال حاضر طیف وسیعی از زمینههای فناوری حیاتی را بررسی میکند که شامل دفاع، فضا، روباتیک، بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی و حوزههای حیاتی فناوری کوانتومی میشود.
ASPI میگوید:
«رقابت برای تبدیل شدن به مهمترین نیروگاه فناوری در آینده، بین بریتانیا و هند است، که هر دو ادعا میکنند در 29 کشور از 44 فناوری، در 5 کشور برتر قرار دارند».
کره جنوبی و آلمان با 20 و 17 فناوری به ترتیب در 5 کشور برتر قرار دارند.
علاوه بر این، بر اساس گزارش ASPI، "استرالیا از نظر 9 فناوری در بین پنج فناوری برتر قرار دارد و پس از آن ایتالیا، ژاپن، ایران و کانادا" هستند.
چندین کشور دیگر، از جمله ترکیه و اسپانیا، به طور مداوم در ده کشور اول قرار می گیرند اما در پنج کشور برتر نیستند.
این موسسه اظهار داشت: ایران به در تلاش است تا پیشرفتهای فناوری و بخشهای خود را بهبود بخشد. دولت مبالغ زیادی را برای تولید محصولات پیشرفته فناوری سرمایه گذاری می کند و همچنین در بخش هوش مصنوعی خود سخت کار می کند تا عملکرد و رتبه بخش فناوری خود را بهبود بخشد.