ایجاد نهاد جدید امنیت سایبری در مالزی در بحبوحه جنگ رژیم صهیونیستی و حماس
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ درگیری بین رژیم صهیونیستی و فلسطین، موضوعی است که توجه و نگرانی بینالمللی را برانگیخته و از سوی داتوک سری سیف الدین نسوتیون اسماعیل (Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail)، وزیر کشور مالزی، به عنوان تهدید امنیتی برای مالزی اعلام شده است. با این وجود، مقامات مالزیایی آمادگی خود را در مرز افزایش دادهاند و همکاری با کشورهای همسایه را برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات بیشتر کردهاند.
پاسخی فعال به تهدیدات فزاینده جرایم سایبری
در مواجهه با افزایش احتمال تهدیدات جرایم سایبری، مالزی در حال برنامهریزی برای ایجاد یک نهاد جدید امنیت سایبری زیر نظر دفتر نخست وزیری است. این اقدام راهبردی با هدف ارتقای قابلیتهای امنیت سایبری کشور و محافظت در برابر تهدیدات سایبری انجام میشود.
یک درگیری مداوم و موقعیت مالزی
درگیری رژیم کودککش و فلسطین برای چندین دهه ادامه دارد و هر 2 طرف ادعای مالکیت این سرزمین را دارند. در حالیکه مالزی حمایت خود را از آرمان فلسطین اعلام کرده، دولت تأکید دارد که این درگیری مستقیماً بر امنیت ملی آن تأثیر نمیگذارد. با این حال، مالزی هشیار است و اقدامات امنیتی در مرزها برای تضمین امنیت شهروندان افزایش داده است.
ایجاد یک نهاد امنیت سایبری در مالزی
با انعکاس اهمیت روزافزون امنیت سایبری در عصر دیجیتال امروزی، تأسیس یک نهاد جدید امنیت سایبری در مالزی با هدف تقویت قابلیتهای امنیت سایبری آن میباشد. این نهاد مسئول هماهنگی و اجرای اقدامات امنیت سایبری در بخشهای مختلف، از جمله سازمانهای دولتی و اپراتورهای زیرساخت حیاتی خواهد بود.
هدف مالزی، متمرکز کردن تلاشهای امنیت سایبری، بهبود هماهنگی و اشتراکگذاری اطلاعات بین آژانسها و ذینفعان مختلف است.
نگرانیهای جهانی از جنایات سایبری و واکنش مالزی
افزایش جرایم سایبری به یک نگرانی جهانی تبدیل شده که با همهگیری بیماری کووید-19 تشدید شده است زیرا افراد بیشتری به پلتفرمهای دیجیتال متکی هستند. اقدام پیشگیرانه مالزی برای افزایش قابلیتهای امنیت سایبری خود پاسخی به این چشمانداز تهدید در حال تحول است. از طریق سرمایهگذاری در زیرساختهای امنیت سایبری، آموزش و همکاری، مالزی قصد دارد یک قدم جلوتر از مجرمان سایبری بماند و از داراییهای دیجیتال خود محافظت کند.
کارشناسان معتقدند که مالزی تدابیر امنیتی مرزی خود را به دلیل درگیری رژیم غاصب و فلسطین افزایش داده است، اما این درگیری را تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی خود نمیداند. این کشور همچنین به اهمیت امنیت سایبری در چشمانداز دیجیتال امروزی پی برده و قصد دارد یک نهاد جدید امنیت سایبری زیر نظر دفتر نخستوزیر تأسیس کند تا قابلیتهای امنیت سایبری خود را افزایش دهد. به گفته محققان، این حرکت نشان دهنده نیاز روزافزون برای مقابله با تهدیدات سایبری و حفاظت از زیرساختهای حیاتی و اطلاعات حساس به شمار میرود.