ایجاد نسل جدید ماهوارهای تصویربرداری برای نظارت روی زمین
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ از دیدگاه ماهوارهها، سطح زمین هیچگاه ایستا نیست. خودروها و کشتیها حرکت میکنند. مردم از نقطهای به نقطه دیگر میروند و طبیعت نیز به طور مرتب تغییر میکند.
شرکت فضایی ماکسار آمریکا (Maxar Technologies) قصد دارد طرحی به نام «WorldView Legion» راهاندازی کند. ناوگانی از 6 ماهواره نظارتی که امکان نظارت دقیقتر از سطح زمین را فراهم میآورد. این ماهوارهها نسل جدید ابزارهای تصویربرداری بخش «اطلاعات و فضای» ریتیون را با خود حمل خواهند کرد. این حسگرها امکان تصویربرداری از محدوده بزرگتری را با کیفیت بسیار بالاتر فراهم میکنند.
تعداد ماهوارههای یاد شده امکان بازدید از منطقه گذشته را در بازهها زمانی کوتاه فراهم میکند. همچنین با توجه به این که اطلاعات را به صورت زمان واقعی ارائه میدهد، امکان بهرهمندی از آن در تأمین امنیت ملی، نظارت روی محیط یا حوادث طبیعی وجود دارد.
والیس لاگری (Wallis Laughrey)، معاون سامانههای فضایی شرکت اطلاعات و فضای ریتیون گفت:
تجهیزات ما تصاویر را جمعآوری کرده و با ادغام آنها یک تصویر پانارومای کامل از زمین ارائه میدهد. تعداد عکسهای جمعآوری شده بسیار زیاد است. هر ماهواره میتواند در هر روز به تنهایی محدودهای به وسعت 700 هزار کیلومتر مربع را پوشش بدهد. منطقهای تقریباً به وسعت تگزاس.
زمانی که هر یک از ماهوارهها از بالای منطقهای عبور میکند، منطقهای به طول 10 کیلومتر پیمایش میشود. به علاوه با کمک ابزار تصویربرداری جدید، تصاویر دارای جزئیاتی هستند که مشاهده آنها در گذشته امکانپذیر نبود. برای مثال اگر تصویر یک پارکینگ گرفته شود، به وضوح میتوان انواع خودروها و وسایل نقلیه را از هم تفکیک کرد.
ارل چوی (Earl Choi)، سرپرست مهندسان WorldView Legion در ریتیون توضیح داد:
تصور کنید از یک منطقه ساحتی تصویری تهیه کردهاید؛ اما یک ساختمان به علت وجود سایه به شکل مبهم دیده میشود. تجهیزات ما نه تنها میتوانند وضوح آن ساختمان را بهبود بدهند؛ بلکه امکان مشاهده سطوح زیر آب را نیز فراهم میکنند. به علاوه به کمک این فناوری میتوانید حتی نوع خاک و پوشش گیاهی موجود در یک منطقه یا حتی مسیر عبور یک خودرو را مشخص کنید.
لاگری ادامه داد:
تصویربرداری ماهوارهای دید ما نسبت به زمین را تغییر داده است. در حال حاضر کاربردهای مختلفی برای این تصاویر در نظر گرفته شده است که بسیاری از آنها همچنان در مراحل اولیه تحقیق و توسعه قرار دارند.
اولین مجموعه از ماهوارههای یاد شده در سال 2021 به فضا پرتاب میشوند.