ایجاد فضای سایبری امن، اولویت اصلی نیجریه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ عیسی علی ابراهیم پانتامی (Isa Ali Ibrahim Pantami)، وزیر ارتباطات و اقتصاد دیجیتال نیجریه، ایجاد سازوکار پیشرفته برای فضای سایبری امن را یکی از اولویتهای دولت به منظور فراهم کردن بستری مناسب برای رشد اقتصادی اجتماعی کشور دانست.
پانتامی، نماینده کاشیفو اینووا (Kashifu Inuwa)، مدیرکل آژانس توسعه فناوری اطلاعات ملی (NITDA)، این موضوع را در کنفرانس امنیت سایبری 2022، که بهوسیله انجمن کارشناسان امنیت سایبری نیجریه (CSEAN) با موضوع امنیت سایبری امری ضروری برای مقابله با چالش های امنیتی در نیجریه برگزار شد، بیان کرد.
وی خاطرنشان کرد که رایانه به تدریج در حال ادغام در زندگی مردم و جامعه، جهان در حال تغییر و همه چیز در پردازش و ذخیرهسازی قابل اندازهگیری است.
این مقام نیجریهای اظهار داشت :
«دولت برای عملیات و خدمات خود تا حد زیادی به سیستمها وابسته است و امنیت سایبری مترادف با امنیت کشور است، از فضای سایبری ناامن میتوان برای جمعآوری گزارشهای اطلاعاتی استفاده کرد؛ بنابراین تلاش برای مهار و مبارزه برای کشوری مانند نیجریه که با چالشهای امنیتی مواجه است، امری ضروری محسوب میشود. زمانی که شخصی کنترل فضای سایبری شما را در دست دارد، به طور خودکار اقتصاد، تفکر و همه چیز اطراف شما را کنترل و از این طریق اقدام بعدی شما را تعیین میکند.»
به گفته پانتامی، این همان چیزی است که دولت فدرال را بر آن داشت تا سیاست و راهبرد ملی اقتصاد دیجیتال (NDEPS) را تدوین کند که زیرساخت خدمات و امنیت سایبری را نیز دارد و امنیت فضای سایبری کشور برای جابجایی اقتصاد، مشاغل و فرآیندهای آنلاین است.
وی تأکید کرد :
«آژانس ملی توسعه فناوری اطلاعات (NITDA) و کمیسیون ارتباطات نیجریه (NCC)، تیم آمادگی و واکنش اضطراری رایانهای (CERRT) را برای کاهش و مبارزه با جرایم سایبری و در نتیجه محیطی مساعد برای عملیات ایجاد کردهاند. ماهیت این مرکز، اعتمادسازی شهروندان و ایجاد آگاهی و نظارت فعال بر فعالیتهای فضای سایبری و صدور اطلاعیههای مشورتی برای بازگرداندن خدمات به وزارتخانهها، ادارات و آژانسها است.»
پانتامی در ادامه ضمن تقدیر از انجمن کارشناسان امنیت سایبری نیجریه (CSEAN) به دلیل کمک به کمپینهای آگاهیبخشی برای آگاهی مردم از فعالیتهای سایبری خاطرنشان کرد :
«بیش از 90 درصد از نقضهای سایبری نتیجه خطاهای انسانی، مهندسی اجتماعی یا خطاهای دیگر است. هر چه در حوزه سایبری هوشیارتر باشیم، خسارات کمتری رخ خواهد داد. دولت در حال ایجاد سیستمها و آگاهیهای فعالتر از نظر تعامل با سازمانهایی مانند سازمان شما، مشارکت با جوامع دیگر، بازدید از مدارس و وزارتخانهها، ادارات و آژانسها است تا شهروندان را در مورد هوشیاری سایبری، هر زمان که برای فعالیتها یا عملیات خود آنلاین میشوند، آگاه کند.»
وی افزود :
«امنیت سایبری به طور کلی از نظر روشی که ما اقتصاد دیجیتال را میسازیم به یک نسبت فوقالعاده تبدیل شده است. ما در حال همکاری با ذینفعان برای ایجاد مراکز مربوط به تیمهای آمادگی و واکنش اضطراری رایانهای به منظور نظارت بر عملیاتها و فعالیتهای فضای سایبری و همکاری با کارشناسان در صورت هرگونه حمله برای کمک به بازیابی خدمات هستیم. همچنین با توجه به هدف بلندپروازانه دستیابی به 95 درصد سواد دیجیتال تا سال 2030، که مصرف خدمات دیجیتال را افزایش میدهد، با سازمانهای بینالمللی همکاری میکنیم و به شهروندان آموزش میدهیم.»