about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

ایجاد شتاب دهندگان قابل حمل ذرات

پژوهشگران آلمانی، نوعی شتاب دهنده ی ذرات ایجاد کرده اند که قابل نصب روی تراشه های سیلیکونی است.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «V3»؛ پژوهشگران دانشگاه فنی دارمشتات آلمان، نوعی شتاب دهنده ی کوچک الکترونی طراحی کرده است که قابلیت نصب روی ریزتراشه های سیلیکونی دارد.

شتاب دهنده ی ذرات، ابزاری است که از میدان های الکترومغناطیسی، به منظور شتاب دادن ذراتی مانند الکترون و پروتون، استفاده می كند. در این ابزارها، ذراتی که بار الکتریکی اضافه دارند، در یک پرتو قرار دارند.

به طور معمول، شتاب دهنده های ذرات، بسیار بزرگ و گران قیمت هستند؛ اگرچه از نمونه های کوچک آن ها می توان در زمینه های گوناگونی مانند پزشکی استفاده کرد.

فناوری یادشده، «ای‌چیپ» (1AChIP) نام داشته، ازسوي بنیاد گوردون و بتی مورد با هدف تولید نمونه ای کوچکتر از آن حمایت می شود. همچنین اعلام شد دانشگاه استنفورد آمریکا نیز رهبری آن را بر عهده دارد.

بر اساس گزارش محققان فنی دارمشتات، طرح شتاب دهنده الکترون جدید آنها به اندازه ای کوچک است که می توان آن را روی یک تراشه سیلیکونی قرار داد. این ابزار، هیچ گونه قطعه ی فلزی ندارد، بلکه به جای آن، از شیشه و سیلیکون تشكيل شده است. همچنین به جای یک مولد مایکروویو، از لیزر به عنوان منبع انرژی بهره می گیرد.

از آنجایی که ظرفیت بار میدان الکتریکی شیشه بسیار بالاتر است، چنین دستگاهی، از نرخ شتاب دهی بیشتری نسبت به نمونه های سنتی برخوردار است. این وسیله، با وجود این که 10 برابر کوچکتر است، همان میزان انرژی را انتقال می دهد.

دانشمندان شرح دادند كه ساخت ابزار بالا، با چالش های مختلفی رو به رو بود. برای مثال، ایجاد کانال خلأ برای الکترون ها بايد در اندازه ای بسیار کوچک باشد. به علاوه پرتو الکترونی آن نیز باید به شدت متمرکز شود.

پژوهشگران برای رفع مشکلات بالا، از میدان های لیزری استفاده کردند؛ تا الکترون ها را در کانالی با پهنای 420 نانومتر متمرکز کنند.


  1.  Accelerator on a Chip International Programme
تازه ترین ها
موفقیت‌های
1403/10/27 - 08:11- آمریکا

موفقیت‌های آژانس امنیت سایبری آمریکا در دوران گذار به دولت جدید

نیتین ناتاراجان، معاون دوم آژانس امنیت سایبری و زیرساخت‌های ایالات متحده که از اوایل دوران دولت بایدن فعالیت خود را آغاز کرد، در حال آماده‌سازی این سازمان برای انتقال به دولت جدید است.

حمله
1403/10/27 - 08:10- جنگ سایبری

حمله هکرهای اوکراینی به شرکت‌های علمی و صنعتی روسیه

به گفته کارشناسان، هکرهای اوکراینی وزارتخانه‌های روسیه را در یک کمپین جدید جاسوسی سایبری هدف قرار دادند.

ارزیابی
1403/10/27 - 08:03- جرم سایبری

ارزیابی تأثیرات حمله سایبری بر شهرداری وست هیون در آمریکا

شهرداری وست هیون، واقع در ایالت کانتیکت، اعلام کرده که در حال بررسی حمله سایبری است که اخیراً آن را وادار به تعطیلی موقت تمام سیستم‌های فناوری اطلاعات خود کرده است.