ایجاد بستر ارتباطات زیرزمینی توسط نوکیا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ شرکت نوکیا به تازگی به یک همکاری جهانی برای راهاندازی شبکه بیسیم خصوصی (private wireless network) خود با نام «بستر ابری اتوماسیون دیجیتالی نوکیا» (Nokia Digital Automation Cloud) ملحق شده است. هدف از این کار بهبود ارتباطات در محیطهای زیرزمینی مانند عملیات استخراج معدن بیان شد.
نوکیا به منظور پیادهسازی و بهرهبرداری از شبکههای بیسیم خصوصی در حوزه صنعتی با سازمان «نارکت» (NORCAT و «مرکز تعالی کانادا در نسل بعدی شبکهها» (CENGE) همکاری میکند.
مرکز زیرزمینی نارکت (NORCAT Underground Centre) امکانی را برای استارتآپها، شرکتهای بزرگ کوچک، شرکتهای بینالمللی فراهم میکند تا بتوانند فناوریهای نوین و نوظهور عملیاتی در محیطهای معدنی را آزمایش کرده، مورد بررسی قرار دهند.
بستر ابری اتوماسیون دیجیتالی نوکیا به منظور پشتیبانی از خدمات ارتباطی مهم، ردیابی داراییها و وسایل نقلیه خودمختار کنترلپذیر از راه دور، از پهنای باند وسیع و تأخیر کم شبکههای LTE بهره میگیرد. این بستر امکان برقراری ارتباط بیسیم میان معدنچیها و کارمندان روی سطح زمین را فراهم میکند.
استفان لیتجنز (Stephan Litjens)، مدیر بخش اتوماسیون دیجیتالی نوکیا توضیح داد، شبکههای بیسیم LTE/4.9G پوشش تلفن همراه را فراهم آورده و تعداد بیشتری از اتصالات فعال را در هر نقطه دسترسی فراهم میکند. به گونهای که از قابلیت اطمینان و امنیت بسیار بیشتری نسبت به فناوری وای فای برخوردار است.
لیتجنز گفت:
ما به واسطه LTE امروز و 5G آینده، دوره جدیدی از ارتباطات بیسیم صنعتی را راهاندازی خواهیم کرد. این موضوع باعث بهبود بهرهوری، ایمنی کارمندان و پایداری محیط معادن در سراسر جهان میشود.
نوکیا هماکنون نیز فناوری ارتباطات بیسیم خود را در گذشته در اختیار شرکتهایی مانند کاماتسو (Komatsu) و ساندویک (Sandvik) قرار داده بود. هدف از این کار پشتیبانی از حملونقل معدنی خودمختار و راهکارهای اینترنت اشیا است. بستر جدید یاد شده نیز امکان ردیابی داراییهای زیرزمینی، وسایل نقلیه بدون سرنشین و وسایل نقلیه نظارتی خودمختار را فراهم میکند.
تحلیلگران معتقدند با وجود این که فناوری یاد شده برای به کارگیری در معادن توسعهیافته است؛ امکان استفاده از آن در عملیات زیرزمینی نظامی نیز وجود دارد.