ایجاد بزرگترین سامانه نظارتی جهان در هند
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ هند قصد دارد به مانند چین، بزرگترین سامانه تشخیص چهره جهان را برای پلیس این کشور راهاندازی کند.
دولت هند به زودی مناقصهای را میان شرکتهایی که میتوانند در ایجاد یک مرکز داده نظارت بزرگ کمک کنند، برگزار خواهد کرد. شرکت منتخب مسئولیت تجهیز پلیس هند را بر عهده خواهد گرفت. این کار با استفاده از دادههای متمرکز تشخیص چهره که به گذرنامه، اثر انگشت و دیگر سوابق شهروندان مرتبط است، انجام میگیرد.
هند یکی از کشورهایی به حساب میآید که با بیشترین کمبود نیروی پلیس در جهان مواجه است. بر اساس آمارهای ارائهشده به ازای هر 724 نفر تنها یک امور پلیس وجود دارد که کمتر از استاندارد جهانی است.
کارشناسان معتقدند پروژه مذکور، استانداردهای قدیمی امنیت سایبری در هند را به خطر میاندازد. برای مثال میتوان به نشت و سرقت کد آدهار (Aadhar) در چندین نوبت اشاره کرد. یک کد شناسایی منحصربهفرد که برای هر شهروند هندی به کار رفته و مشخصات بیومتریک و بانکی وی را در خود نگه میدارد. این کشور از سیاست امنیت سایبری ساختار یافتهای برخوردار نیست و استفاده یک سامانه تشخیص چهره نیز میتواند حریم خصوصی شهروندان را بیش از گذشته تهدید کند.
بنیاد آزادهای اینترنت (Internet Freedom Foundation) گزارش داد، پس از این که دولت هند پروژه مذکور را معرفی کرد، بسیاری از شرکتهای ناشناس این کشور، درخواست اطلاعات واضحتر نسبت به اهداف طرح را به دولت ارائه کردند. برای مثال آنها پاسخهایی در زمینه قابلیت تشخیص چهره افرادی که جراحی پلاستیک کردهاند را درخواست کردند. همچنین به نظر میرسد پایگاه داده به کار گرفته شده باید با بستر فعلی دولت ادغام شود.
یکی از استارتآپهای هندی توضیح داد، اکثر شرکتهای تازه تأسیس قادر نیستند در مناقصه یاد شده شرکت کنند؛ زیرا هند اعلام کرد که سامانه تشخیص چهره مورد نظر باید با استانداردهای تعیین شده توسط موسسه علوم و فناوری ملی آمریکا، مطابقت داشته باشند.
تحلیلگران معتقدند، هند پیش از آن که سامانهای پیشرفته مشابه با چین را راهاندازی کند؛ ابتدا باید قوانینی را به منظور حراست از پایگاههای داده و زیرساختهای خود به وجود آورد.