about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

ایجاد ابررایانه لیزری توسط روسیه

پژوهشگران روسی، رایانه ای بر پایه ی محاسبات نوری ایجاد کرده اند که 10 هزار برابر از نمونه های الکتریکی قوی تر است.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ بسیاری از دانشمندان معتقدند رایانه های نوری نسبت به سامانه های سنتی در زمینه ی قدرت محاسبات و انرژی مورد نیاز با بهبودهای بسیاری همراه هستند.

موسسه تحقیقاتی علوم فیزیک آزماشگاهی روسیه1 به تازگی اعلام کرد ابر رایانه ای بر پایه ی محاسباتی نوری (فوتونی) ایجاد کرده و حق اختراع آن را به ثبت رسانده است.

بر خلاف رایانه های سنتی که از الکتریسیته برای پردازش داده ها استفاده می کنند، در نمونه های نوری از پالس های نوری استفاده می شود.

رایانه های نوری به دو بخش الکتریکی و فوتونی تقسیم بندی می شوند، دارای کد ماشینی هستند که پالس های لیزری را ترجمه می کند. سپس ذرات نور به یک پردازنده فوتونی تبدیل می شوند. محلی که پالس های لیزری در تعامل بایکدیگر بوده و امکان انجام عملیات های منطقی را به مانند سامانه های سنتی فراهم می کنند. پس از انجام محاسبات پرتو لیزر پردازنده را ترک کرده به بخش الکتریکی باز می گردد. در این قسمت داده های نوری مجددا به الکتریکی ترجمه شده در اختیار کاربر قرار می گیرند.

سرگی استفاننکو (Sergei Stepanenko)، مدیر پژوهشگران موسسه مذکور و سازنده ی دستاورد بالا توضیح داد، این سامانه می تواند مسائل ریاضی بسیار پیچیده های را که نمونه های سنتی توان حل کردن آن را ندارند، پردازش کند. استفاننکو همچنین اشاره کرد در یک رایانه ی نوری میزان مصرف انرژی صدها یا هزاران برابر کمتر از سامانه های سنتی با توان پردازشی مشابه است.

وی گفت:

در حالی که یک ساخت یک ابر رایانه به فضایی معادل یک زمین فوتبال نیاز دارد، یک سامانه ی نوری با توان پردازشی مشابه تنها فضایی معادل یک لیوان نیم لیتری قهره را اشغال خواهد کرد. همچنین مصرف انرژی آن از یک کتری الکتریکی است.

حداکثر توان محاسباتی سامانه ی نوری مذکور از نظر تئوری 50 پتافلاپس است و برای دستیابی به این قدرت تنها به یک صد وات انرژی نیاز دارد. برای مقایسه در یک رایانه ی سنتی با توان مصرفی مشابه می توان به 5 ترافلاپس دست یافت. 10 هزار مرتبه کمتر از سیستم های نوری. دانشمندان معتقدند قدرت دستاورد آنها با کاهش طول موج نور باز هم افزایش می یابد.

از رایانه های نوری می توان برای انجام محاسبات ریاضی پیچیده یا مطالعه روی کدهای ژنتیکی استفاده کرد. همچنین با توجه به مصرف انرژی بسیار پایینی که دارند، امکان بهره مندی از آنها در فضا یا محل هایی که دسترسی به برق با محدودیت های گسترده ای همراه است، وجود دارد.


  1. All-Russian Scientific Research Institute of Experimental Physics
تازه ترین ها
آمادگی
1403/12/07 - 10:09- آمریکا

آمادگی کمتر از نیمی از شرکت‌های جهان در برابر حملات سایبری

کارشناسان اعلام کردند که با وجود افزایش حملات سایبری، کمتر از نیمی از تولیدکنندگان در جهان برای رویارویی با نقض‌های امنیتی آمادگی دارند.

عملکرد
1403/12/07 - 09:43- فناوری اطلاعات

عملکرد بهتر مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی در پردازش متون طولانی

موسسه فناوری رژیم صهیونیستی ادعا کرد که مغز انسان در پردازش متن طولانی از هوش مصنوعی بهتر عمل می‌کند.

سرمایه‌گذاری
1403/12/07 - 09:35- آسیا

سرمایه‌گذاری پروف‌پوینت در امارات برای پیشبرد امنیت سایبری

شرکت امنیت سایبری پروف‌پوینت سرمایه‌گذاری در امارات متحده عربی را با هدف پاسخگویی به تقاضا برای خدمات امنیت سایبری مبتنی بر ابر تقویت کرد.