اگر بلاکچین مورد توجه دنیاست، چرا مورد توجه ما نباشد؟
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ «ابوالحسن فیروزآبادی» دبیر شورای عالی فضای مجازی وضعیت کنونی را طوری دانست که آینده را نمیتوان درست پیش بینی کرد و همه چیز در سطح حدس و نظریههاست:
«امروز شاهد انحصارات سخت افزاری آمریکایی هستیم.آنها همچنین سعی میکنند پلتفرمهای اصلی نرم افزاری را نیز انحصارا برای خود کنند و در برخی موارد هم موفق شدهاند.»
فیروزآبادی اما به رشد و توسعهای که در دنیا راه افتاده اشاره میکند؛ رشدی که کشورها در آن قصد دارند بدون نیاز به مدلهای آمریکایی پیشرفت کنند و آن را یک مگاترند در دنیا میداند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی این بحثهای جدید در دنیا را امری مثبت عنوان میکند و خروج از انحصارات آمریکایی را ضروری میداند و آن را «یک روند مطلوب انسانی» معرفی میکند. به گفته فیروز آبادی برقراری جهانی سازی نباید تحت میدان آمریکا قرار بگیرد:
«در حوزه تکنولوژی در دنیا جریاناتی شکل گرفته و از جمله این موارد میتوان به تاسیس استارتاپها و مفهوم نوآوری اشاره کرد که به صورت محلی خلق شدهاند و بسیاری از آنها رشدی در ابعاد جهانی پیدا کردهاند. این عوامل نوآوری باید در کنار صنعت باشد و بتواند زندگی انسانها را تسهیل ببخشد.»
او تغییر نوع نگاه به فناوری و توسعه را در کشور ضروری میداند و نتیجه این تغییرات را شکل گیری شرکتها و نهادهای موفق متصور میشود: «تا نگاه به فناوری عوض نشود نمیتوانیم بازیگری در حد جهانی در این عرصه داشته باشیم. اگر بلاکچین در دنیا مورد توجه قرار گرفته، نمیتوانیم نسبت به آنها بیتفاوت باشیم و باید فرصتهای این حوزه را داشته باشیم.»
او گوشزد میکند که ممکن است که برخی از این تکنولوژیها نیز توسط دولتها و کشورهای دیگر شکل گرفته باشد تا کنترلی روی جهان داشته باشند اما تاکید هم دارد که اگر به این موضوع وارد نشد، نمیتوان به کارکردهای مثبت آن رسید.