about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

اپلیکیشن های بومی جایگزینی برای ویز

به دنبال محدودیت در نظر گرفته‌شده برای اپلیکیشن مسیریاب خارجی «ویز» در کشور، استفاده از نرم‌افزارهای بومی می‌تواند راهکاری مناسب برای توسعه تولیدات نرم‌افزاری بومی در کشور است.

 

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ مطابق باسیاست‌های اقتصاد مقاومتی تولید محتوای آنلاین در کشور تا پایان برنامه ششم توسعه باید ۱۰ برابر شود و این هدف محقق نخواهد شد مگر آنکه با حمایت از اپلکیشن ها و نرم‌افزارهای بومی، این تولیدات داخلی در کشور بازار مصرف پیدا کند.

در حال حاضر شواهد نشان می‌دهد که باوجودآنکه ایران، ازنظر تولید نرم‌افزار و هوش مصنوعی، جایگاه قابل قبولی در منطقه دارد اما اپلیکیشن های داخلی آن‌طور که باید موردتوجه کاربران ایرانی قرار ندارند و بسیاری از کاربران باوجودی که نمونه‌های مشابه بومی بسیاری از اپلیکیشن های خارجی در کشور وجود دارد اما باز هم ترجیح می‌دهند از نرم‌افزارهای خارجی استفاده کنند.

ازجمله اپلیکیشن هایی که نمونه خارجی آن در کشور بدون توجه به وجود نمونه‌های مشابه داخلی، مورداستفاده قرار می‌گیرد اپلیکیشن های مرتبط با نقشه و مسیریاب‌ها است. این نرم‌افزارهای کاربردی می‌توانند در پیدا کردن مناسب‌ترین مسیر برای رسیدن به یک مقصد، مؤثر واقع شوند و کاربران را تا رسیدن به مقصد از روی نقشه راهنمایی کنند.

این روزها با پیدایش تاکسی‌یاب های آنلاین نیز، این اپلیکیشن ها مورداستفاده دائم برای راننده‌های این تاکسی‌یاب ها قرار می‌گیرند و رانندگان معمولاً در پیدا کردن مقصد موردنظر مسافر خود، باید از این اپلیکیشن ها استفاده کنند.

در حال حاضر بیشترین استفاده کاربران ایرانی از اپلیکیشن های خارجی مانند نقشه گوگل (گوگل مپس) و اپلیکیشن ویز (Waze) برای مسیریابی است و شواهد نشان می‌دهد که کاربران ایرانی آن‌طور که باید تمایلی به استفاده از تولیدات بومی مشابه ندارند.

حال باوجودی که اپلیکیشن «ویز» در ایران فیلتر نبوده و در دسترس است اما گفته می‌شود که به دستور قضایی از ۳۰ آبان ماه جاری رانندگان تاکسی‌های اینترنتی نباید از این اپلیکیشن برای مسیریابی استفاده کنند. (این نرم‌افزار پیش‌ازاین و در مقطعی فیلتر شده بود.)

بااین‌وجود شاید این دستور را بتوان راهکاری برای استفاده و توسعه نرم‌افزارهای داخلی و بومی مسیریابی به‌ویژه در کشور دانست. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هم‌اکنون بالغ‌بر ۲۰ اپلیکیشن بومی مرتبط با نقشه و مسیریابی در بازارهای اندرویدی و آی او اس (ios) وجود دارد که می‌تواند جایگزین مناسبی برای کاربران و رانندگان تاکسی‌های اینترنتی باشد.

هم‌اکنون اپلیکیشن های متنوع و با امکانات منحصربه‌فردی در زمینه مسیریابی وجود دارد که حتی ‌می‌توانند از سرعت و دقت بهتری نسبت به ابزارهای خارجی، برخوردار باشند. اما ازآنجایی‌که «گوگل مپس» و «ویز» به‌عنوان گزینه‌ای عمومی محسوب می‌شوند، اغلب کاربران ایرانی به‌صورت مداوم از آن‌ها استفاده کرده و اطلاعی از نرم‌افزارهای داخلی ندارند.

این در حالی است که اپلیکیشن هایی که هم‌اکنون در کشور طراحی و تولیدشده با توجه به پیاده‌سازی الگوریتم‌های مختلف ناوبری فضایی موردنیاز و نیز به‌روز بودن نقشه‌ها، جایگزین تخصصی‌تری نسبت به نرم‌افزارهای خارجی محسوب می‌شوند.

تیم های دانشجویی و استارتاپی بسیاری در کشور، مسیریاب‌هایی را معرفی کرده‌اند که می‌توانند نیاز کاربران را به نمایش ترافیک لحظه‌ای خیابان‌ها روی نقشه و امکان انتخاب مقصد، جستجو در بین مکانهای مختلف مقصد موردنظر و دستورات صوتی و تصویری راهنمای مسیر، برآورده کرده و بهترین مسیر را پیشنهاد دهند.

ازاین‌رو با توجه به محدودیت ایجادشده در استفاده از اپلیکیشن مسیریاب خارجی برای رانندگان تاکسی‌های اینترنتی، پیشنهاد نصب نرم‌افزارهای داخلی جایگزین هم به رانندگان و هم به سایر کاربران اینترنت، برای سهولت در مسیریابی، داده می‌شود.

 

تازه ترین ها
ادعای
1403/12/07 - 08:19- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ پروپاگاندای رژیم اشغالگر برای توجیه تجاوزات سایبری در منطقه

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

تمرکز
1403/12/07 - 08:14- اقیانوسیه

تمرکز سازمان بنادر استرالیا بر مقابله با تهدیدات سایبری

سازمان بنادر استرالیا خواستار اقدام جدی برای مقابله با تهدیدات سایبری و حفاظت از زنجیره تأمین استرالیا شد.

بازیابی
1403/12/07 - 08:11- آفریقا

بازیابی وب‌سایت هوانوردی آفریقای جنوبی 4 هفته پس از حمله سایبری

سازمان هواشناسی آفریقای جنوبی وب‌سایت هوانوردی را 4 هفته پس از حمله سایبری بازیابی کرد.