اولین شهر کاملا هوشمند دنیا معرفی شد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ ساخت شهرهای هوشمند که زیرساختهای آن از طریق نرمافزار به یکدیگر متصل بوده و با یکدیگر تبادل اطلاعات میکنند، ایدهی جدیدی نیست. هماینک دانشمندان بسیاری از سراسر جهان در تلاش هستند مکانهایی کاملاً خودکار ایجاد بکنند تا زندگی روزمرهی انسانها را بهبود بدهند. اخیراً گزارشی منتشر شده است که نشان میدهد چین، شهری هوشمند را که به صورت کامل توسط هوش مصنوعی مدیریت میشود، به وجود آورده است.
مقامات هانگژو چین (با جمعیتی بیش از 9 میلیون نفر)، در اکتبر سال 2016، با همکاری شرکتهای علی بالا و فاکسکان پروژهای را به نام «هوش شهر» (City Brain) آغاز کردند. از لحظهی امضای قرارداد، مدیریت بخشی از شهر به دست هوش مصنوعی سپرد شد تا کمترین میزان از اطلاعات قابل جمعآوری را به دست آورد.
در این طرح یکایک شهروندان زیر نظر گرفته شدهاند. به این معنی که فعالیتهایی شبکههای اجتماعی، خریدها، محل رفت و آمد و بسیاری دیگر از انواع اقدامها توسط هوش مصنوعی شناسایی شده و در پایگاه دادهی آن بارگذاری میشود تا بتواند به صورت زمان واقعی نسبت به موضوعات مختلف تصمیمگیری کند.
هوش مصنوعی یاد شده، با گذر زمان پیشرفت کرده و یک شبکهی عصبی در سراسر شهر توسعه داد. همهچیز مانند تجهیزات آبرسانی تحت مدیریت هوش مصنوعی قرار گرفت و هوش شهر به آرامی جایگاه خود را پیدا کرد.
با توجه به گزارشهای منتشر شده از سوی دانشمندان، پروژهی هوش شهر موفقیت بزرگی را کسب کرده و هماکنون آمار تراکم ترافیک، تصادفات جادهای و وقوع جرم با کاهش مواجه شدهاند.
هوش شهر با مقامات در ارتباط است و اگر شرایطی بحرانی که نیاز به رسیدگی سریع دارند رخ بدهند، پیام هشداری را برای آنها ارسال میکند. همچنین این سامانه به تلفن همراه همهی شهروندان متصل بوده و مواردی مانند ترافیک جادهای و تغییرات آب و هوایی را به صورت زمان واقعی گزارش میکند.
در پروژهی بالا علاوه بر نظارت لحظهای بر همهچیز، دادههایی که در طول چندین ماه جمعآوری میشوند به منظور ایجاد سناریوهایی مختلفی برای تردد راحتتر و جادههای امنتر در آینده مورد استفاده قرار میگیرند.
موفقیت پروژهی هوش شهر، توجه مقامات دیگر نقاط چین را به سوی خود جلب کرده است. همچنین به نظر میرسد در آیندهای نزدیک علاوه بر دیگر نقاط چین، دیگر نقاط جهان نیز دستاوردی مشابه آن را به کار بگیرند.
شیان-شنگ هوا (Xian-Sheng Hua)، مدیریت هوش مصنوعی علیبابا در زمان برگزاری «نشست جهانی هوش مصنوعی» (World Summit AI)، دربارهی دیدگاه چین نسبت به حفظ حریم خصوصی گفته بود:
مردم چین نگرانی کمی نسبت به حریم خصوصی خود دارند و این موضوع به ما اجازه میدهد با سرعت بیشتری روبه جلو حرکت کنیم.