انگلستان سختگیریها در ارتباط با ارزهای دیجیتال را افزایش داد
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ؛ به نقل از کوین تلگراف، قوانین جدید با عنوان «قوانین پولشویی» (MLR) شناخته میشوند. طبق این قوانین نهاد نظارت بر قوانین مالی انگلستان (FCA)، به عنوان نهاد اصلی در زمینه نظارت بر اجرای درست قوانین پولشویی عمل خواهد کرد.
تریز چمبرز (Therese Chambers)، رئیس سازمان بازرسی انگلستان روز گذشته (۱۶ اسفند)، ضمن بیان سازوکارهای جدید، گفت:
این قوانین ضد پولشویی چیزی فراتر از دستورالعمل پنجم ضد پولشویی است و حوزههای وسیعتری از جمله عرضه اولیه سکه (ICO) را نیز در بر میگیرد که کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) سال گذشته بر آن تاکید کرد.
جولای سال ۲۰۱۸ (تیر سال ۱۳۹۷)، اتحادیه اروپا قوانین جدید پولشویی را تحت عنوان دستورالعمل پنجم (5MLD) تدوین و ابلاغ کرد.
پس از ابلاغ این دستورالعمل، صرافی دریبیت (Deribit) کشور هلند را ترک کرد و ژانویه امسال (دی) فعالیتش را در پاناما از سر گرفت.
چمبرز در بخش دیگری از صحبتهایش گفت که ارزهای دیجیتال خطرات زیادی در بخش پولشویی دارند. به گفته او، این ارزها امکان تبادل ارزش را بدون نیاز به واسطه، مهیا میکنند؛ این یعنی کاربران میتوانند به صورت ناشناس پول به حساب یکدیگر واریز کنند.
او همچنین اعلام کرد که به عقیده وی، حفاظت و امنیت، پا به پای نوآوری و پیشرفت فناوری، حرکت خواهد کرد.
طبق اعلام چمبرز از این پس، FCA تمرکز بیشتری بر روی کسبوکارهای حوزه ارزهای دیجیتال خواهد داشت و نظارتش را افزایش میدهد.
در تغییرات جدید، حوزه اختیارات نظارتی FCA شامل کاستودینها (پلتفرمهای نگهداری سرمایه)، عرضههای اولیه سکه، عرضههای اولیه صرافی (IEO)، خودپردازهای ارزهای دیجیتال، صرافیهایی که جفت ارزهای فیات و جفت ارزهای دیجیتال معامله میکنند، خواهد بود.
هر فعالیتی که شامل فهرست بالا شود، موظف به ارائه گزارش برآورد ریسک، ارزیابی بایسته مشتریان، رصد تراکنشها، تهیه گزارش از فعالیتهای مشکوک و تسلیم گزارشها آنها به FCA است. چمبرز در ادامه میافزاید:
وقتی یک شرکت برای اخذ مجوز به ایستگاه FCA میرسد، باید «سودمند بودن» خود را برای این تیم ثابت کند. تیم ما در FCA سیستمی نوین در اختیار دارد تا تمام این حوزهها را پوشش دهد. این در حالی است که اساساً، به دنبال آن هستیم که ببینیم آیا شرکت مورد نظر سیاستها و سازوکارهای مناسب را در اختیار دارد یا نه. باید به این اطمینان برسیم که این شرکت مسئولیتپذیری کافی و لازم برای جلوگیری از استفاده افراد از خدمات آنها برای پولشوییِ عواید غیرقانونی را داراست.
با اینکه چمبرز اعلام کرده است که امنیت، حامی نوآوری است، اما ناشناس بودن تراکنشهای بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال دیجیتال، به نوعی امضای آنها هستند. اما دولتها همچنان به وضع این قوانین ادامه میدهند.
آگوست سال ۲۰۱۹ (مرداد ۱۳۹۸)، کارگروه ویژه اقدام مالی نیز به دنبال سرکوب ناشناس بودن تراکنشها در خصوص ارزهای دیجیتال بود.