انکار مقامات مراکشی در کاربرد نرمافزار جاسوسی اسرائیلی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مقامات مراکشی اتهامات مطرح شده از سوی سازمان عفو بینالملل مبنی بر استفاده این کشور از نرمافزار جاسوسی گروه «NSO»، شرکت سایبری اسرائیلی برای جاسوسی تلفن همراه یک روزنامهنگار و یک فعال حقوق بشر را قاطعانه تکذیب کردند.
در گزارش منتشر شده، سازمان عفو بینالملل گفت که تجزیه و تحلیلهای انجام شده روی تلفن همراه عمر رادی (Omar Radi) نشان میدهند که ارتباطات وی از ژانویه سال 2019 با استفاده از فناوری توسعه یافته شرکت اسرائیلی نظارت میشده است.
مقامات مراکشی مدعی شدند که ادعاهای سازمان عفو بینالملل کاملاً بیاساس هستند و این گزارش نوعی خصومت علیه مراکش و رقبا در بازار اطلاعات است.
محمد سکتائی (Mohamed Sektaoui)، مدیر محلی سازمان عفو بینالملل از سوی مقامات احضار و از وی خواسته شد تا در اسرع وقت شواهد را ارائه دهد. چندی پیش پلیس در مورد دریافت وجوه مشکوک از سازمانهای اطلاعاتی خارجی از رادی بازپرسی کرد، اما از نظر او این اتهامات مسخره هستند.
رادی سال گذشته پس از انتشار توییتی پیرامون دفاع از معترضان ضد دولتی دستگیر شد. وی متعاقباً در ماه مارس امسال نیز به اتهام توهین به یک قاضی با توئیت تهاجمی خود در مورد محکومیتهای مربوط به رهبران معترض محکوم شده بود. وی حکم حبس تعلیقی 4 ماهه و جریمه 50 دلاری را دریافت کرد.
سازمان عفو بینالملل از دادگاه اسرائیل خواست تا مجوز صادرات وزارت دفاع NSO به دلیل ادعاهای هک متعدد لغو کند. این پرونده ادامه دارد و به گفته سازمان، به زودی حکم صادر میشود.
NSO در ایالات متحده از سوی سرویس پیامرسان واتسآپ به جاسوسی سایبری علیه فعالان حقوق بشر و دیگران متهم شده است. شرکت اسرائیلی مدعی شد که نرمافزارهای خود را برای مبارزه با جرم و ترور در اختیار دولتها قرار میدهد و ادعاهای سوءاستفاده را بررسی خواهد کرد. با این حال، شرکت از سال 2016 جزء تیتر اصلی اخبار بوده زیرا محققان شرکت را متهم به کمک برای جاسوسی یک فعال در امارات متحده عربی کردند.
گروه NSO – که بهوسیله شالف هولیو (Shalev Hulio) و اُمری لاوی (Omri Lavie) در سال 2010 تأسیس شده – در مرکز فناوری هرتزلیا نزدیک تلآویو قرار دارد. این شرکت بیش از 600 کارمند در اسرائیل و سراسر جهان دارد.