انویدیا پس از تصاحب بازار کارت گرافیک، حالا به فکر تولید CPU است
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان به نقل ازرویترز، شرکت انویدیا، سازندهی شناختهشده کارت گرافیک، چند وقتی است که در خفا روی طراحی پردازنده مخصوص خود بر مبنای معماری Arm وقتگذرانی میکند. در تلاش برای پایان دادن سلطهی اینتل بر بازار کامپیوترهای شخصی، تراشههای جدید تیم سبز بهطور کامل با ویندوز سازگاری خواهند داشت.
از بخت بد تیمِ آبی، علاوه بر انویدیا، شرکت AMD نیز قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ به فهرست سازندههای تراشههای مبتنی بر Arm بپیوندد. زمزمهی چنین حرکتهای جاهطلبانه برای به کارگیری کارایی بهینهی این معماری، از زمانی آغاز شد که اپل شروع به استفاده از تراشههای سفارشی مبتنیبر Arm در کامپیوترهای مک کرد.
کنار گذاشتن سی پی یو اینتل ضمن افزایش چشمگیر کارایی مک بوک، به بهبودهای قابل توجه در زمینهی عمر باتری لپ تاپ مذکور منجر شد. در پی موفقیت ساکنان کوپرتینو، مایکروسافت نیز درصدد عملی کردن این اهداف برای کامپیوترهای ویندوزی است.
سال ۲۰۱۶ مایکروسافت با هدف توسعهی اکوسیستم کامپیوترهای ویندوزیِ مبتنی بر پردازندهی Arm، همکاری اش را با کوالکام، سازندهی تراشههای گوشی آغاز کرد. قرارداد اختصاصی این دو شرکت در سال ۲۰۲۴ به پایان میرسد و ردموندیها مشتاقند که علاوه بر کوالکام، AMD و انویدیا را نیز در تیم ضد اینتل خود داشته باشند.
یکی از چالشهای بزرگ مهاجرت ویندوز به معماری Arm، سازگاری نرمافزارها است؛ کدی که برای معماری x86 نوشته شده، بهطور خودکار روی تراشههای مبتنی بر ARM اجرا نخواهد شد. معماری x86 علاوه بر اینتل، در سی پی یو AMD نیز استفاده میشود.
با توجه به سرمایهگذاریهای بیشمار در توسعهی برنامههای x86 و اتکای بسیار زیاد ویندوز به آنها، هرگونه تغییر در این وضعیت اگر غیرممکن نباشد، بسیار هزینهبر و چالش برانگیز خواهد بود.
به علاوه، در راستای تمرکز اخیر مایکروسافت بر هوش مصنوعی با معرفی قابلیتهایی چون کوپایلت برای ویندوز، این شرکت از امثال انویدیا و کوالکام خواسته است تا با افزودن منابع پردازشی لازم روی تراشههای ساخت خود، پیادهسازی چنین ویژگیهایی را سادهتر کنند.
در نهایت، با اینکه موفقیت نهایی نقشهی مایکروسافت و شرکتهای همراه صددرصدی نیست؛ اما بازیگران سنگین وزن این عرصه، هیچ زمانی بهتر از الان را برای آغاز حمله به فرمانروایی اینتل نمیدانند.