انقلاب استرالیا در سپیدهدم عصر سایبری
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ به اعتقاد کارشناسان، نیروی دفاعی استرالیا در آستانه یک انقلاب سایبری قرار دارد و در حال برنامهریزی برای سازماندهی نیروهای خود در فضای سایبری است. این طرح، از سال 2016 آغاز شد و در آن زمان، دولت استرالیا، اقدام به سنجش نیازمندیها و موارد لازم برای این تحول اساسی در بخش نظامی کرد. در نخستین گام، دولت، 1700 موقعیت شغلی جدید سایبری در سازمانهای دفاعی ایجاد کرد و بودجهای 400 میلیون دلاری را به این موضوع، اختصاص داد. یک ماه بعدازآن، مالکوم ترنبول، نخستوزیر استرالیا، در سخنی قابلتأمل، اذعان کرد که استرالیا، قابلیت انجام عملیات گسترده در فضای سایبری را دارد.
انتصاب دان تیهان (Dan Tehan) به سمت وزیر سایبری در استرالیا، اقدام بعدی دولت، در زمینه تبدیلشدن به یک قدرت سایبری در دنیا بود. به ادعای کارشناسان امنیتی، این اقدام دولت، نشاندهنده آن بود که استرالیا، روزهای دشواری در دنیای سایبری، پیش روی خود میبیند و باید برای یک طوفان آماده شود.
حال، نیروی دفاعی استرالیا، در حال سازماندهی طبقه فرماندهان نظامی است و تلاش میکند تا یک دکترین نظامی در فضای سایبری، برای خودش تصویب و اجرایی کند. به نظر میرسد که در میانه سال جاری، اخبار کلیدی و بسیار مهمی در این زمینه، از دولت استرالیا به گوش برسد. استرالیا، در مقایسه با بسیاری از کشورها، در موضعی عقبتر در دنیای سایبری قرار دارد. در این حال، تأکید بر افزایش فرکانس حملات سایبری، بهنوعی نشستن در مرزی مبهم بین خرابکاری در زمان صلح و براندازی سیاسی در یکسو و انجام یک عمل جنگی در سویی دیگر است.
جان مککین، سناتور جمهوریخواه آمریکایی و رئیس کمیته دفاعی مجلس سنا و سایر اعضای کنگره، به اتفاق عمل روسیه در حمله به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال گذشته را، مصداق یک عمل جنگی قلمداد کردند. از سوی دیگر، برخی نهادهای رسانهای آمریکا، این موضوع را تائید کردند که ایالاتمتحده، با استفاده از یک سلاح سایبری، سبب شده است تا موشک کره شمالی در حین آزمایش این کشور، روی هوا منفجر شده و آزمایش پیونگیانگ، با یک شکست مواجه شود. این ادعا، از این باور ناشی میشود توانایی نظامی آمریکا، شامل خرابکاری سایبری، قبل از پرتاب و بعد از پرتاب یک موشک بوده است.
به اعتقاد کارشناسان امنیتی، طرحی که نیروی دفاعی استرالیا در پی اجرای آن است، طرحی است که قریب به دو دهه، با تأخیر مواجه شده است. طرح نظامی سایبری استرالیا، در میانه سال 1990 میلادی، توسط آمریکا مورد بازنگری قرار گرفت. مقامات دفاعی استرالیا، بهتازگی برای اجرای این طرح جدید، توسط مقامات ارشد ارتش، توجیه شدهاند و همهچیز آماده ایجاد یک انقلاب سایبری در نیروهای دفاعی استرالیا است.
برخی معتقدند حتی با درک تأثیر دنیای سایبری بر نبردهای نوین امروزی، هنوز مقامات استرالیایی، نتوانستهاند تغییرات ملموسی در سیاستهای سایبری این کشور ایجاد کنند و شکاف گستردهای در این زمینه وجود دارد که هر چه سریعتر باید برای ترمیم آن، اقدام کرد.
استرالیا، به دلیل تطبیق نیافتن با سیاستهای دنیای مدرن، تاکنون خسارتهای فراوانی دیده و متحمل ضرر و زیان در عرصه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی گشته است. یکی از میدانهایی که استرالیا در آن با چالشهای جدی مواجه شد، نبرد با داعش و حضور در ائتلاف آمریکا است. در سال 2016 میلادی، نخستوزیر استرالیا درباره ائتلاف ضد داعش گفت که این ائتلاف، نبرد سایبری با داعش را باخته است. این موضوع، تنها دارای یک معنی است و آن، این است که نیروهای امنیتی ائتلاف ضد داعش (از جمله نیروهای دفاعی استرالیا)، از تمامی فرصتهایی که در اختیار آنها برای مقابله با داعش در دنیای دیجیتال بوده است، بهخوبی استفاده نکرده و این، یک شکست بزرگ برای آنها محسوب میشود.
دنیا در سپیدهدم عصر سایبری قرار دارد و فناوریهای نظامی بسیاری مهم، باسرعت باورنکردنی در حال تولید هستند. حتی بر اساس برخی نظریهها، ورود چین و روسیه به دنیای انقلاب سایبری هم با تأخیر صورت پذیرفته است و این کشورها، فاصله زیادی با دنیای سایبری ایدئال نظامی دارند.
سازمان دفاعی استرالیا، به این موضوع اذعان دارد که در زمینه تطبیقپذیری با تجهیزات مدرن و فناوریهای اطلاعاتی جدید، همواره با چالش روبرو بوده است. چنانچه، استرالیا بتواند تغییرات و اقدامات انقلابی را در تمام سطوح، انجام دهد و برای یک نبرد نظامی سایبری آماده شود، وزارت دفاع این کشور، باید تغییراتی را نهتنها در زمینه مدیریت فناوری اطلاعات، بلکه در زمینه راهبردهای سیاسی مدیریت چنین جنگهایی، ایجاد نماید.