انتشار چشم انداز 2019 جنگ اطلاعاتی چین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ وزارت دفاع چین، به تازگی گزارش سالانهی خود را در رابطه با ارتش این کشور منتشر کرد. در این گزارش، جزئیات جدیدی از شیوهی سازماندهی ارتش در زمینه جنگ اطلاعاتی، منتشر شده است.
با توجه به گزارش وزارت دفاع آمریکا و دیگر متخصصان امنیتی خارج از مرزهای این کشور، ارتش چین در سال 2015، واحد نیروی پشتیبانی راهبردی (Strategic Support Force) را راهاندازی کرد. هدف از این کار، ایجاد یک مرکز مأموریتهای فضایی، سایبری، جنگ الکترونیک و روانشناختی بود که زیر نظر یک سازمان واحد قرار دارند. این اقدام، به منظور تسلط بر دادههایی صورت گرفت که برای پیروزی، یک ضرورت به حساب میآید. این مسئله، ممکن است با ایجاد اختلال، یا از بین بردن تجهیزات ارتباطی دشمنان صورت گیرد.
نسخه 2019 گزارش بالا، نمونهی تکمیل شده «دپارتمان سامانههای شبکه چین» (Chinese Network Systems Department) است که در سال گذشته منتشر شد؛ یکی از جانشینان فرماندهی عملیاتی در نیروی پشتیبانی راهبردی که مسئول مأموریتهای اطلاعاتی است.
در متن گزارش آمده است:
دپارتمان سامانههای شبکه واحد مذکور، مسئولیت جنگ اطلاعاتی را برعهده دارد که شامل جنگ سایبری، شناسایی فنی و جنگافزار الکترونیک و روانشناختی میشود. با ادغام این عملیاتها در یک سازمان مشترک، چین به دنبال بهبود چالشهای همکاری عملیاتی است که از اشتراکگذاری اطلاعات در ساختار سازمانی قبلی جلوگیری میکرد.
پنتاگون در ارزیابیهای سابق خود اعلام کرده بود:
رهبران نظامی چین امیدوارند؛ با بهره گیری از سلاحهایی که غیرجنبشی نامیده میشوند، به مقابله با جنگافزارهای جنبشی دشمن، در آن سوی سواحل بپردازند.
در ادامه این سند، نوشته شده است:
چین علاوه بر بهبود تواناییهای تهاجم، دفاع موشکی و هوایی و سیستم دفاع ضد سطح و ضد زیردریایی، در زمینههای عملیاتهای سایبری، فضایی و پاتک فضایی تمرکز کرده است.
در گزارش امسال، 2 تغییر نسبت به سال گذشته قابل مشاهده است که به وزارت دفاع چین مرتبط میشود. با وجود این که گزارش سال گذشته، به پشتیبانی اطلاعاتی و هدف قرار دادن دیپلماسی، اقتصاد، دانشگاه و صنایع دفاعی آمریکا اشاره میکرد، در سند جدید، تأکید شده است که فرآیند انتقال غیرقانونی اطلاعات حساس نظامی از صنایع دفاعی، امکان دارد باعث برتری ارتش شود.