انتساب رسمی حملات سایبری به روسیه
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ دفتر اداره اطلاعات ملی و آژانس امنیت ملی آمریکا اعلام کرد: «جامعهی اطلاعاتی آمریکا (USIC) مطمئن است، دولت روسیه در حملات اخیر به ایمیلسرور سیاستمداران و سازمانهای سیاسی این کشور، دخالت مستقیم داشته است.»
این اتهام از مدتها قبل مطرح شده بود. پلیس FBI در ماه ژوئن بررسی احتمال دخالت هکرهای دولتی روسیه در حمله به کمیتهی ملی حزب دموکرات را آغاز کرد.
در این میان، کاندیدای ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه، دونالد ترامپ، نیز روسیه را تشویق کرده بود، به دشمن سیاسی او حمله کند. منتخب کمیتهی ملی دموکرات گفت: «اگر صدای من را میشنوید، من به شما (روسیه) میگویم، امیدوارم به 30 هزار ایمیل گمشدهی کلینتون، دسترسی پیدا کنید.»
به گزارش USIC، شفافسازی اخیر حمله به ایمیلها در وبگاه ویکیلیکس و دیسیلیکس و توسط گروه گوسیفر2، همراه با روشها و انگیزههای روسیه، در تقابل با انتخابات آمریکا بوده است.
افشاگری ویکیلیکس نسبت به کمیتهی حزب ملی دموکرات منجر به استعفای رئیس این حزب، دبی وسرمن (Debbie Wasserman) شد.
البته این اولین باری نیست که روسیه به چنین حملاتی متهم میشود؛ روسیه قبلا نیز با استفاده از این روشها به اوراسیا و اروپا حمله کرده بود. هکرهای روسی همچنین، طی انتخابات اخیر متهم به اجرای حملات DDoS به وبگاههای خبری این کشور شدهاند.
از سویی دیگر، جامعهی اطلاعاتی آمریکا ادعا میکند: «بر اساس گستره و حساسیت این تلاشها، میتوان گفت تنها مقامات روسی توان اجرای آن را داشتهاند.» این در حالی است که برخی هکرها در روسیه، بیش از هشت سال است که بهطور متوالی در حال حمله به رئیسجمهور این کشور، ولادیمیر پوتین، هستند.
بعلاوه، قبلا پلیس FBI حمله به سیستمهای رأیگیری ایالتی آمریکا توسط روسیه را مدعی شده بود. اکنون، جامعهی اطلاعاتی اعلام کرده که برخی از این تحقیقات اثبات کردهاند که سرور مورداستفاده برای این حملات، روسی بوده است.
البته، در ماه ژوئن خبرگزاری واشنگتن پست نوشت: «گروه هکری روس، معروف به «کوزی بر» (Cozy Bear) وبگاه حزب ملی دموکرات را هک کرده است.»
با این حال، دولت آمریکا هنوز بهطور علنی روسیه را به دخالت در انتخابات محکوم نکرده است؛ که البته علت این موضوع ترس از افشاء بیثباتی و بینظمی انتخابات در آمریکا است.
جامعهی اطلاعاتی همچنین میگوید: «برای یک نفر یا حتی یک گروه هکری بسیار دشوار است که نتایج انتخابات یا آرا واقعی را بهوسیلهی حملهی سایبری تغییر دهد و علت آن ذات غیرمتمرکز سیستم انتخاباتی در این کشور و حفاظتهای ایالتی اعمال شده است. ایالتها تضمین کردهاند که سیستمهای رأیگیری به اینترنت متصل نخواهند بود و کارشناسان در سطوح مختلف در حال بررسی روند انتخابات خواهند بود.»
در همین حال، آژانس امنیت آمریکا از مسئولین انتخاباتی محلی و ایالتی خواسته، هشیار باشند و از کارشناسان امنیت آژانس امنیت کمک بگیرند؛ این کمکها شامل بررسی بهداشت سایبری سیستمهای متصل به اینترنت، ارزیابی ریسکها و آسیبپذیریها، اشتراکگذاری اطلاعات رخدادهای سایبری و محافظت کامل از دیتابیسها، میشود.