انتخابات 2020 چالشی بزرگ برای ایالاتمتحده آمریکا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به دنبال نگرانیهای افبیآی در خصوص حمله هکرهای روس به انتخابات 2020 ریاست جمهوری آمریکا، شرکت امنیت اطلاعات چک پوینت (Check Point) و محققان امنیتی آزمایشگاه Intezer گزارش جدیدی منتشر کرده و در آن مدعی شدند روسیه نیمه اول سال 2019 سرمایهگذاریهای گستردهای در توسعه ابزارهای جاسوسی سایبری و قابلیتهای سایبری خود کرده است. طبق گزارش چک پوینت، تیمی از متخصصان موفق به شناسایی اکوسیستم حملات سایبری و نیز ارتباط میان سازمانها و گروههای جاسوسی سایبری روسیه شدهاند. آنها مدعی هستند شواهدی در اختیاردارند که نشان میدهد روسیه سرمایهگذاریهای عظیمی در عملیات سایبری کرده و بهاحتمالقوی به انتخابات 2020 حمله سایبری تدارک خواهد دید. محققان این شرکت پس از تجزیهوتحلیل حدود 2 هزار نمونه بدافزار، به این نتیجه رسیدهاند که هکرهای دولتی روسیه بهندرت از کد یکسان استفاده میکنند. استفاده از کد یکسان فقط میتواند بین گروههایی که برای یک آژانس اطلاعاتی کار میکنند، رایج باشد. تحلیلگران این شرکت میگویند ساختاری کاملاً سازمانیافته شناسایی کردهاند که طی سالها به دنبال آن بودهاند. ظاهراً این ساختار جهت حمله به آمریکا و متحدانش شکل گرفته است. تصویر زیر دراین خصوص قابلتوجه است:
بهتازگی نیز پل ناکاسون (Paul Nakasone)، رئیس آژانس امنیت ملی و فرماندهی سایبری ایالاتمتحده اعلام کرد که نیروی کار ویژهای با تمرکز روی مقابله بانفوذ روسیه در انتخابات 2020 ایجادشده است. گروه ایجادشده با عنوان گروه کوچک روسی (Small Group)، دروسی را میآموزند که آژانسهای اطلاعاتی آمریکا از مبارزه با داعش در فضای سایبری آموختهاند. این کارگروه تلاش میکند تا موفقیت خود را در انتخابات 2018 تکرار کند و به گفته ناکاسون، مخالفان آمریکا در فضای سایبری نشان دادند که این کشور باید از قابلیتهای خود بهصورت جدیتری استفاده کند. ما با دشمنانی که به دنبال تأثیر بر انتخابات هستند، همانند عملکرد خود در سال 2018 مقابله خواهیم کرد.
بنابر ادعای مقامات آمریکایی، سیستمهای انتخابات اهداف جذابی برای هکرهای روس محسوب میشوند. به گفته کمیته اطلاعاتی مجلس سنا، مسکو سیستمهای تمام 50 ایالت را در انتخابات ریاست جمهوری گذشته هدف قرارداده است؛ اگرچه بنا به گزارشهای موجود شواهدی مبنی بر تغییر آرا وجود ندارند. به گفته کارشناسان، عاملان روسی همچنین بیانیههای سیاسی را در فیسبوک و توییتر باهدف ایجاد تفرقه و اختلافات اجتماعی ارسال کردهاند.
اما در مقابل دمیتری پسکوف (Dmitry Peskov) سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه، در خصوص حملات سایبری می گوید: «خود روسیه همیشه در معرض حملات سایبری بوده و هست. شرکتها و سازمانهای روسیه دائماً در تلاش هستند تا از هرگونه آسیب به اقتصاد روسیه و نقاط حساس من جمله نیروگاههای برق جلوگیری نمایند. روسیه همیشه خواهان همکاری با جامعه بینالملل درراستای مقابله با جرائم سایبری بوده و پیشنهادهای بسیاری به مقامات آمریکایی داده است، اما نپذیرفتهاند و معتقدند این کشور قصد دخالت در انتخابات 2020 را دارد». سرگئی شویگو (Sergey Shoygu) وزیر دفاع روسیه نیز به تازگی در مصاحبه با روزنامه ماسکوفسکی کامسامولتس (Moskovskij Komsomolets) حملات سایبری را یکی از بزرگترین تهدیدات در کنترل سامانههای نظامی معرفی کرده بود.