انتخابات اسرائیل در معرض حملات سایبری
کمیته علم و فناوری مجلس کنست اسرائیل، در ماه ژوئن سال 2017، یک جلسه کامل را به مسئله تهدیدات سایبری موجود برای انتخابات این رژیم اختصاص داد. کارشناسان در طول این جلسه به قانونگذاران اطمینان دادند که سیستم مستقل، مدار بسته و هک ناپذیر کمیته مرکزی انتخاب اسرائیل، تهدیدات موجود برای رأیگیری را به صفر میرساند.
این در حالی که یک منبع آگاه نزدیک به کمیته یاد شده، اخیراً در گفتگو با وبگاه المانیتور (Al-Monitor)، اعلام کرد:
ما به دلیل آن چه در جریان انتخابات آمریکا به وقوع پیوست، تصمیم گرفتیم که رأیگیری رایانهای را ادامه ندهیم. ما ترجیح میدهیم که برای اطمینان از عدم نفوذ عناصر خارجی در سیستمهای رایانهای انتخابات، رأیگیری و شمارش آراء را به صورت دستی و زمانبر انجام دهیم.
با وجود تدابیر یادشده، هشدار ناداو آرگامان (Nadav Argaman)، رئیس سازمان امنیتی شین بت، در تاریخ 7 ژانویه، بار دیگر نگرانیها را تشدید کرد. وی در مورد انتخابات پیش روی اسرائیل اعلام کرد که از تلاش یک کشور خارجی برای دخالت در انتخابات آینده، اطمینان دارد.
هانان ملسر (Hanan Melcer)، رئیس کمیته مرکزی انتخابات این رژیم نیز اخیراً خبر نگرانی آرگامان در مورد انتخابات 9 آوریل را تصدیق کرده است. ملسر در کل دوران مدیریت 2 ساله خود بر کمیته یاد شده، همواره با مسئله تلاش برای جلوگیری از نفوذ سایبری خارجی در انتخابات مواجه بوده است.
ارل مارگالیت (Erel Margalit)، عضو سابق کنست و محقق برجسته فنآوری نیز، روز 20 ژانویه طی سخنرانی در اجلاس سایبرتک 2019 در تلآویو، در مورد جنبه دیگری از این چالش هشدار داد. وی در این مورد گفت:
نخستوزیری که خود تحت بررسی و بازرسی قضایی قرار دارد، نمیتواند به تنهایی مسئولیت نظارت بر صحت انتخابات عمومی را بر عهده گیرد. نتانیاهو، سال گذشته، علیرغم مخالفت صریح نهادهای اطلاعاتی اسرائیل، مسئولیت حفظ امنیت دادهها و اطلاعات را از شین بت گرفت و به اداره ملی سایبری، نهاد تحت کنترل و نظارت خود واگذار کرد. این سازمان، در حال حاضر قدرت فراوانی یافته و از مقررات نیز پیروی نمیکند. این واقعیت که مقامات منصوب شده از سوی نتانیاهو سرپرستی این بازوی قدرتمند را در اختیار دارند، اسرائیل را در حوزه نفوذ خارجی و دخالت سایبری، به خطر میاندازد.
مارگالیت در پاسخ به پرسش مطرح شده در مورد بیاعتمادی نسبت به اداره ملی سایبری اسرائیل گفت:
این اداره از سوی شخصی شایسته و صادق اداره میشود. نگرانی من این است که این سازمان به واسطه برخی جهتگیریها از رأس امور، انگیزه کافی برای مقابله با دخالت سایبری خارجی دولتهای خارجی و گروههای هکری، نداشته باشد. این مشکل باید حل شود.
گابی سیبونی (Gabi Siboni)، رئیس برنامه امنیت سایبری موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل (INSS) نیز، در مصاحبه با وبگاه المانیتور گفت:
تهدیدات سایبری کلاسیک تلاشهای یک کشور یا سازمان خارجی برای دخالت در سیستمهای رأیگیری رایانهای یک کشور به شمار میرود. اسرائیل در برابر این قبیل تهدیدات کلاسیک قدرت دفاعی بالایی دارد. مشکل اساسی، تلاش برای تغییر و دستکاری رأی مردم است. این اقدام میتواند همان گونه که در ایالاتمتحده اتفاق افتاد، از سوی روباتها در رسانههای اجتماعی انجام شود.
نمایندگان یکی از زیرمجموعههای کمیسیون امور خارجه و دفاع کنست، اخیراً طی یک جلسه غیرعلنی، درباره امکان ایجاد یک سازمان ویژه برای شناسایی دستکاری و تقلب خارجی طی دوران انتخابات در کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل، به بحث و گفتگو پرداختند و این پیشنهاد رد شد.
سیبونی در مورد چالش اخیر، گفت:
مهمترین مسئله و چالش، یافتن هویت کسانی است که قصد دخالت و نفوذ خارجی در انتخابات را دارند. به محض اینکه بدانیم چه کسی در حال اجرای این عملیات است، میتوانیم فرایند مقابله و دفاع از خودمان را آغاز کنیم. ما ابزار دفاعی قدرتمند و مؤثری در اختیار داریم، اما تا زمانی که دشمن را نشناسیم، این تجهیزات کمک چندانی به ما نمیکنند.