انتخابات اسرائیل، در ابهام هک شدن، یا نشدن
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان امنیت سایبری هشدار دادهاند که احتمال بسیار بالایی برای شکل گرفتن حمله سایبری به انتخابات اسرائیل وجود دارد. با وجود این، جامعهی اسرائیل، همچنان در رابطه با این موضوع بحث میکند که آیا فرآیندهای دموکراتیک، توسط ابزارهای سایبری مورد حمله واقع شدهاند، یا خیر.
تال پاول (Tal Pavel)، متخصص سایبری، استاد مرکز میان رشتهای هرتزلیا (Interdisciplinary Center Herzliya) و مؤسس و مدیرعامل «CyBureau» گفت:
خطر دستکاری نتایج آرا در انتخابات بسیار بالا است. من در رابطه با احتمال دخالت در انتخابات اسرائیل نگران هستم.
پاول تأکید کرد:
احتمالاً یک قدرت خارجی، هماکنون موفق به هک سامانههای حیاتی کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل (Central Elections Committee) شده است.
لاتم فینکلستین (Lotem Finkelsteen)، مدیر واحد اطلاعات تهدید شرکت چک پوینت ادامه داد:
برگههای آرا، همواره قابل بازشماری هستند. سامانههای رایانهای، باید از نوشتهها پشتیبان تهیه کنند.
فینکلستین خاطرنشان کرد:
با وجود این که اسرائیل یکی از مناطق پیشرو در فناوریها به حساب میآید، همچنان برای رأیگیری، از برگههای کاغذی بهره میگیرد. سپس نتایج آن، به صورت دیجیتالی ذخیره میشوند که قابل هک هستند.
مؤسسه دموکراتیک اسرائیل و دانشگاه عبری اورشلیم، به تازگی گزارشی را تهیه کردهاند که تهدیدات سایبری خارجی بر انتخابات رژیم صهیونیستی را مورد بررسی قرار میدهد.
ران شمیر (Ron Shamir)، از نویسندگان گزارش بالا، مدیر سابق بخش فناوری آژانس امنیتی اسرائیل (ISA) و مدیرعامل شرکت «Phonetica» افزود:
یک سناریوی نفوذ به رایانههای مورد استفادهی احزاب، به منظور مدیریت تدارکات روز انتخابات وجود دارد.
هک یادشده میتواند سامانه حمل و نقل پشتیبانهای احزاب سیاسی را به محل رأیگیری تخریب کند. همچنین امکان وارد کردن هرگونه آسیب دیگری را که روی نتایج رأیگیری تأثیر میگذارد، فراهم میکند.
شمیر اظهار داشت:
وجود اعتماد عمومی مردم به فرآیند رأیگیری برای دموکراسی رژیم صهیونیستی ضروری است. تجارب بینالمللی بیان میکنند که تلاش برای دخالت در انتخابات، این 3 نوع حملهی اصلی را در برمیگیرد.
1. یورش به فرآیندهای رأیگیری، در هر یک از مراحل آن.
2. حمله سایبری به شبکههای اجتماعی و وبگاههای خبری که روی منابع و موقعیتهای سیاسی رأیدهندگان نفوذ بالایی دارند.
3. حمله به احزاب، یا نامزدها با کمک ابزارهای مختلف، به منظور سرقت اطلاعات شخصی سیاستمداران و انتشار عمومی آن.
کارشناسان از هک شدن تلفن هوشمند بنی گانتز (Benny Gantz)، به عنوان یکی از معروفترین حملات به سیاستمداران و نامزدهای انتخاباتی یاد کردند.