انتخابات آینده اسرائیل و چالشهای عمده سایبری پیش روی این رژیم
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ برخی کارشناسان اسرائیلی معتقدند با توجه به حجم بالای تهدیداتی که از جانب فضای سایبری، متوجه انتخابات این رژیم شد، میتوان انتظار داشت که انتخابات آینده اسرائیل، با تهدیدات گسترده امنیتی روبرو شود.
یک کارشناس امنیت سایبری اسرائیلی در این زمینه معتقد است کمیته مرکزی انتخابات اسرائیل، اداره سایبری ملی این رژیم و سایر نهادهای امنیتی، در آینده کار بسیار دشوار و مسئولیت سنگینی بر عهده دارند. در حقیقت، نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی، باید در مقابل حملات سایبری به سامانههای انتخاباتی و همچنین هک فیزیکی این سیستمها، ایستادگی کرده و تمهیدات ویژهای برای آنها بیندیشند.
نکته قابل تأملی که این کارشناس اسرائیلی در زمینه تهدیدات سایبری علیه انتخابات این رژیم مطرح میکند، امکان انجام عملیات خرابکارانه، به هر طریقی برای کاهش مشارکت شهروندان اسرائیلی در انتخابات است. وی در این زمینه مدعی است: «علاوه بر امکان انجام حملات سایبری علیه سامانههای رأیگیری در اسرائیل، این امکان وجود دارد تا هکرها به سامانههای حملونقل شهری نفوذ کرده و از این طریق، مانع از مشارکت بالای مردم در انتخابات شوند. آنها سیستمهای حملونقل را از کار خواهند انداخت تا شهروندان اسرائیلی، نتوانند در رأیگیری شرکت کنند.»
طی هفتههای اخیر، ابهامات زیادی در زمینه مخاطرات امنیتی در انتخابات این رژیم مطرح شد و جدیترین آن، هک تلفن همراه مقامات اسرائیلی، برای تأثیرگذاری بر انتخابات بود. اتهام این حملات سایبری نیز در ابتدا متوجه ایران شد و بعدازآن، کارشناسان معتقد بودند نتانیاهو، برای تأثیرگذاری بر حزب رقیب، چنین کاری را انجام داده و تقصیر آن را بر گردن ایران انداخته است.
به اعتقاد کارشناسان امنیتی، گرچه هیچگونه اطلاعات خاصی از تلفن همراه بنی گانتز، رهبر حزب آبی و سفید اسرائیل و جدیترین رقیب نتانیاهو، به دست نیامد، اما انتشار خبر هک تلفن همراه وی، توانست تا مدت زیادی، او را در حاشیه و حالت تدافعی برده و جلوی رشد روزافزون آراء او را بگیرد.
مقامات اسرائیلی، همچنین از مدتها پیش، نگران انتشار اخبار جعلی در مورد انتخابات این رژیم و تأثیرگذاری بر انتخابات از این طریق بودند و اتهامات متعددی نیز به کشورهایی نظیر ایران در این زمینه وارد کردند.
درنهایت میتوان گفت اسرائیل، در حالی خود را رهبر بلامنازع امنیت سایبری در جهان قلمداد میکند که حتی از تأمین امنیت سایبری انتخابات خودش نیز ناتوان است و همواره این نگرانی در بین مقامات اسرائیلی وجود دارد که انتخابات آنها دستخوش دستکاری کشورهای دیگر شود.