امکان کنار گذاشتن هوآوی از زیرساخت های 5G
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ به گفته روزنامه کانادایی «The Globe and Mail»، دو سناتور آمریکایی در نامهای به جاستین ترودو (Justin Trudeau)، نخست وزیر کانادا از وی خواستند تا هوآوی، شرکت بزرگ چینی، را به دلیل اتهامات امنیتی از نسل پنجم شبکههای تلفن همراه کنار بگذارد.
مارکو روبیو (Marco Rubio)، سناتور جمهوری خواه و مارک وارنر (Mark Warner)، سناتور دموکرات و معاون کمیته اطلاعاتی اعلام کردند که اجازه به هوآوی برای ورود به شبکه زیرساخت بیسیم 5G در کانادا میتواند با اشتراک اطلاعات میان متحدان کلیدی و ایجاد اختلال در همکاری های بین المللی در ارتباطات از راه دور بین شرکتهای آمریکایی و کانادایی همراه باشد.
در این نامه آمده است :
ما بسیار نگران هستیم که شاید کانادا از فنآوری های هوآوی یا هر شرکت مخابراتی دیگری تحت نظر دولت چین در زیرساخت شبکه مخابراتی نسل پنجم (5G) خود استفاده کند.
قانونگذاران آمریکایی معتقدند که استفاده فروشنده چینی از شبکههای نسل پنجم کانادا میتواند بر اشتراک اطلاعات حساس و محرمانه میان ایالات متحده، بریتانیا، کانادا، استرالیا و نیوزیلند، به عنوان کشورهای تشکیل دهنده اتحادیه جاسوسی 5 چشم، تأثیر بگذارد و به پلیس، دادستانها و جاسوسان برای جلوگیری از جاسوسی و تروریسم، اجازه تبادل اطلاعات بدهد.
آنها در این نامه اظهار داشتند :
ما نگران تأثیر هرگونه تصمیم درمورد استفاده هوآوی از شبکههای نسل پنجم کانادا روی امنیت ملی این کشور و همکاری اطلاعات مشترک 5 چشم هستیم.
سناتورها خاطرنشان کردند:
هماهنگی قوی میان واشنگتن و اتاوا در مدیریت این بستر، به این معنی است که شرکت های مخابراتی آمریکایی و کانادایی در بسیاری موارد دارایی های طیف تکمیلی را – که به طور مشترک از مقادیر اقتصادی برای تجهیزات طراحی شده در فرکانس های هماهنگ منطقه ای بهره مند میشوند – به اشتراک میگذارند. ورود برخی تأمین کنندگان مانند هوآوی به بازار کانادا، به طور جدی این پویایی را به خطر می اندازد و معیار موردنیاز برای ساخت سریع شبکه نسل پنجم را از اپراتورهای کانادایی و آمریکایی سلب میکند.
با این حال، به گزارش روزنامه کانادایی، ترودو گفت که تمایلی برای دخالت سیاست در انتخاب فروشندگان استفاده از شبکههای نسل پنجم در کانادا ندارد و به توانایی سازمانهای جاسوسی این کشور در کاهش هرگونه خطرات امنیتی بالقوه اعتماد دارد.
ماه گذشته، یک مقام ارشد سایبری دولتی در کانادا اعلام کرد که دولت این کشور ممنوعیت استفاده از تجهیزات تأمین شده از سوی هوآوی را بررسی نکرده است. اتاوا معتقد است که ابزارهای محافظتی برای مقابله با خطرات احتمالی هک، یا جاسوسی چین را به اندازه کافی در اختیار دارد.
اسکات جونز (Scott Jones)، رئیس مرکز امنیت سایبری کانادا خطاب به مقامات دولتی اظهار داشت که امکانات کشور برای آزمایش نرمافزارها و تجهیزات هوآوی نسبت به متحدانش بیشتر است و باید قادر به جلوگیری از نقض امنیتی باشد.
در ماه اوت 2018، مقامات استرالیایی تصمیم خود را مبنی بر ممنوعیت حضور فروشندگان چینی به خصوص هوآوی و زدتیئی (ZTE) در مجموعه شبکههای تلفن همراه نسل پنجم در کشور اعلام کردند. هوآوی نیز گفت که تصمیم دولت استرالیا برای ممنوعیت حضورش در بازار خانگی نسل پنجم در این کشور نه براساس یک فرآیند تصمیمگیری واقعی، بلکه با فشار مقامات سیاسی بوده است.
همچنین دونالد ترامپ قانون اختیارات دفاع ملی (NDAA) را در ماه اوت امسال امضا کرد که شامل قوانین جدید ممنوعیت سازمانهای دولتی برای تجارت با فروشندگان چینی از جمله هوآوی و زدتیئی بود.
براساس این قانون، دولت ایالات متحده و پیمانکارانش از خرید تجهیزات مخابراتی و نظارت تصویری از هوآوی، زدتیئی و دیگر شرکتهای مخابراتی چینی منع شدند. این ممنوعیت اجزا و خدمات را به صورت بحرانی و ضروری درمورد هر سیستم دولتی فرض کرده بود.