امن سازی نوین پهپادها
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از engadget؛ نسل کنونی ناوبری پهپاد ها و سامانه های راهبری آن ها تحت تدابیری با صدها نوع ارزیابی، با عملکردی بسیار دقیق، از مکان خود در هر زمان آگاه است. در صورت عدم اعمال این ارزیابی، پهپاد با مشکل بزرگی مواجه می شود. علاوه بر این، مرکز همه داده های این پهپادها، خصوصا آنهایی که از نظر وزن و فضا محدودیت دارند، بسیار فشرده است.
سامانه جدید نانو مپ (NanoMap) آزمایشگاه دانش رایانه ای و هوش مصنوعی دانشگاه MIT (CSAIL)، مفهوم درستی از تعادل بین دقت و سرعت را تشریح می کند. با استفاده از این سامانه، پهپادها می توانند در مکاهای بسیار شلوغ با حداکثر سرعت 20 مایل در ساعت ناوبری کنند.
بر خلاف دیگر سامانه های نقشه بردار مانند سامانه مکان یابی و نقشه برداری همزمان (SLAM)، نانومپ با استفاده از فناوری سنجش عمق، محیط اطراف پهپاد را ارزیابی می کند. این ویژگی به پهپاد کمک می کند تا به صورت کلی محیط و مکان خود را نسبت به موانع شناسایی کرده و برای جلوگیری از برخورد با آنها مسیر جایگزین را پیش بینی می کند.
سباستین شرر (Sebastian Scherer) مهندس سامانه های دانشکده روباتیک دانشگاه کارنگی ملون در این رابطه نوشت:
تفاوت شاخص نمونه جدید با نمونه های پیشین در این است که محققان این پروژه، نقشه ای متشکل از گروهی از تصاویر را به همراه عدم قطعیت در موقعیت آن ها طراحی کردند. در ویژگی شاخص پیگیری عدم قطعیت با استفاده از تصاویر قبلی حتی اگر روبات از محل خود دقیقا اطلاع نداشته باشد، به ارتقای برنامه ریزی آن کمک می کند.
موضوع عدم قطعیت یاد شده در بالا، بسیار کاربردی است. در صورت عدم استفاده از این عامل، پهپاد ها در 25 درصد از پروازهای خود در صورتی که تنها 5 درصد از مسیر مورد نظر خارج شود، سقوط می کند. در طرف مقابل با بکار گیری عامل یاد شده،تعداد سقوط پهپهاد ها به تنها 2 درصد می رسد.