امنیت ملی در گرو تهدیدات حوزه فناوری اطلاعات است
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ فناوری اطلاعات در دوره اول مساوی با فضای سایبری بود ولی امروزه با ترکیب فناوری های مختلف مانند جنگ سایبری و جنگ الکترونیک، در فضای سایبری بررسی میشود.
سردار جلالی در همایش پدافند ملی سایبری پیشرانهای فضای سایبری را موارد زیر اعلام کرد؛
1. اینترنت اشیا و هوشمند سازی زیرساختی و ابزار: این هوشمندی دارای قابلیت هایی است. مثلا شهر هوشمند نمونه ای از این هاست.
2. اینترنت و مردم که رویکرد آتی فضای سایبری است و دارای ابعاد مختلفی است. در واقع مهندسی اجتماعی و کارکرد مردم در گروهها و کانال ها در این حوزه جای میگیرد. در آینده تمام تعاملات مردم بر پایه شبکه اجتماعی است.
سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: «فناوری ها دارای فرصت ها و تهدیدات است که برای کشور تولید کننده فناوری، قدرت و ثروت ایجاد خواهد کرد و کشورهای دیگر در کنترل دشمن در می آیند. برخی تهدیدات درون فناوری و برخی عناصر سازنده فناوری هستند که تماما فرصت نیستند.ما باید ترکیبی از تهدید و فرصت را لحاظ کنیم.»
سردار جلالی در ادامه سخنان خود گفت: در این میان،2 دسته تهدید داریم؛
1.تهدید درون فناوری:هوشمندی و اینترنت اشیا به میان می آید و در ذات خودشان متصل به سازندگانشان هستند.مثلا آزمایشگاه شریف اعلام کرد که این تهدیدات را پیدا خواهد کرد.
2. تهدیدات سازنده فناوری:مثلا امریکایی در این حوزه مذاکره نمی کنند و خودشان را مالک فناوری می دانند. در نتیجه کشورها به سراغ اقدامات ملی میروند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل افزود: «در اسناد آمریکایی گزاره ها به صورت مثبت هستند و اذعان دارند که دنیا را از فضای سایبری اداره می کنند. در سند کار افرینی و علوم فناوری آمریکا آمده که تولید فناوری ها جزو اولویتها هستند و همچنین آمریکایی اعتراف کردند در برخورد با جمهوری اسلامی، راه حل نظامی جواب نمی دهد. بنابراین تمرکز جدی روی حوزه سایبری کردند که بخش اول این حوزه، زیرساختی است و آمریکا سعی میکند زیرساختهای فیزیکی را به سایبر مرتبط کنند. آمریکاییها استراتژی اشغالگری سایبری را پیش می برند. آنها می کوشند در حوزه سازمانها و استارت آپ ربایش ایده داشته باشند.آمریکایی ها نظام پولی و مالی را در بستر شبکه اجتماعی مستقر می کنند و مفهوم اقتصاد دیجیتال را با تاکید بر حوزه خدمات عمومی شکل می دهند و استقلال مالی به اینها بدهند در نتیجه مردم ما که سرویسشان روی این شبکه هست، نوعی تصرف ملت ما از سوی امریکا است.»
وی با انتقاد به وضعیت شبکه های اجتماعی خارجی، سخنان خود را اینگونه پیش برد: «تمام داده های ما در اختیار آمریکا است و بیگ دیتایی که دارد به اشغالگری سایبری می پردازد. و در حقیقت نطام جنگ اطلاعات با داده کاوی اطلاعاتی است که ما در اختیارشان قرار می دهیم و می تواند مملکت ما را رصد و کنترل کند. مثلا اگر آمریکا بتواند روزانه مقدار زیادی بیت کوین خارج کند ایا این شوک اقتصادی نیست؟ در نتیجه اگر تهدیدات فناوری را دنبال نکنیم در این رودخانه تابع امواج آنها قرار خواهیم گرفت. پس باید در سند توسعه خود بازبینی داسته باشیم و فقط فرصت محور نگاه نکنیم. در فضای سایبری باید از تمام ابعاد امنیت ملی صیانت کنیم.»
سردار جلالی، در همایش پدافند سایبری گفت: "ما باید به منظور جلوگیری از اشغالگری سایبری آمریکا، قلمروی سایبری ملی، صنعت بومی سایبری،پیمان دفاع سایبری،رویکرد ملی سازی زیرساختهای حیاتی و رگولاتور سازی ملی در فضای سایبری داشته باشیم."