about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

در پی هک اطلاعات ۲۳ پروژه اولویت‌دار دولت الکترونیکی در سازمان فناوری اطلاعات ایران، یک حقوقدان فضای مجازی گفت: امنیت سایبری کشور در گیرودار رویای انتخابات وزیر ارتباطات است.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ، محمدجعفر نعناکار در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده است، این سؤال را مطرح می‌کند: «امنیت سایبری یا انتخابات؛ دغدغه وزیر ارتباطات کدام است؟».
با نزدیک شدن به پایان کار دولت دوازدهم شاهد شروع گمانه‌زنی‌ها پیرامون حضور احزاب و شخصیت‌های مطرح در انتخابات ریاست جمهوری هستیم. در بین اسامی مطرح‌شده برای حضور در انتخابات سال جاری، گمانه‌زنی برای حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، آذری جهرمی، در انتخابات توسط بسیاری از رسانه‌ها ‌قوت گرفته است.
گرچه تصویب  طرح اصلاح قانون انتخابات و تعیین شرط سنی برای حضور در این انتخابات، به لحاظ قانونی آذری جهرمی را از شرکت در این انتخابات منع می‌کند؛ اما شنیده‌ها حاکی از آن است که وزیر جوان فعالیت‌های انتخاباتی خود را آغاز کرده و جلساتی نیز با برخی فعالین سیاسی برگزار کرده است. صرف‌نظر از نتیجه این تلاش‌ها و موفقیت یا ناکامی آذری جهرمی در ورود به عرصه انتخابات، آنچه پرواضح است اینکه وزیر جوان قصد ندارد پس از مطرح‌شدن به‌عنوان وزیر و سکانداری ۴ ساله وزارت ارتباطات، سهم خود از قدرت را از دست بدهد و به هر قیمتی در تلاش است در دولت بعد نیز سهم خود را محفوظ نگه دارد.
در کنار تلاش بی‌وقفه آذری جهرمی در دستیابی به قدرت در دولت آتی، در چند ماه گذشته شاهد افزایش حملات سایبری و ضربات مهم و ویرانگر به زیرساخت‌های حساس دولتی و غیردولتی بوده‌ایم. تنها از ابتدای سال جاری حجم قابل‌توجهی از حملات سایبری به کشور صورت گرفت که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به حمله سایبری به بندر شهید رجایی در ۳۱ اردیبهشت‌ماه و حمله سایبری به سازمان بنادر و کشتیرانی و وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد.
این در حالی است که آذری جهرمی در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از روند پیشرفت و توسعه شبکه ملی و سپر دفاعی یکپارچه در فضای سایبری سخن به میان آورده بود. باوجود حملات متعدد سایبری به زیرساخت‌های حساس و موفقیت این حملات مخصوصاً از ابتدای سال تاکنون، به نظر می‌رسد توسعه سپر دفاعی موردنظر وزیر، به‌مانند توسعه شبکه ملی اطلاعات صرفاً روی کاغذ صورت گرفته و از تأثیرگذاری آن برافزایش ضریب امنیت سایبری کشور هیچ اثری نیست.
اخیراً نیز در دو روز گذشته شاهد بروز حمله سایبری دیگر، این بار در زیرمجموعه خود وزارت ارتباطات بوده‌‎ایم. بنابر گزارش‌های دریافتی از سایت (zone-h) (که سایت معتبر جهانی به‌منظور معرفی رده هکرها است)، سایت رصد و پایش دولت الکترونیکی به نشانی (e-monitor.ito.gov.ir) توسط یک تیم هکری مورد هک قرارگرفته است.

این سایت که زیر نظر سازمان فناوری اطلاعات ایران، از مجموعه‌های وزارت ارتباطات مدیریت می‌شود، شامل دیتای جمع‌آوری‌شده از اکثر دستگاه‌های اجرایی دولتی است که قرار بود در راستای اجرای طرح دولت الکترونیکی مورداستفاده قرار بگیرد. چندی پیش شهره ناصری، معاونت سیاست‌گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات، نیز در گزارشی از امکان رصد و بازدید آخرین پیشرفت‌ها در این سایت خبر داده بود.
به نظر می‌رسد سریال ادامه‌دار هک زیرساخت‌های دولتی و حساس نه‌تنها به اتمام نرسیده، بلکه باوجود انفعال در مدیران و مسئولین این حوزه وارد فاز جدیدی شده است.
هک سایت زیرمجموعه متولی امنیت سایبری کشور، بیانگر ناتوانی در برخورد با این‌گونه حرکت‌ها و فقدان عزم جدی در مدیریت این‌گونه تهدیدات است. به نظر می‌رسد تمرکز بر حوزه کاری و اقدام فعالانه در این حوزه و تأمین امنیت زیرساخت و مراکز حساس و مهم کشور امروزه یکی از مهم‌ترین وظایف وزارت ارتباطات است که اخیراً با اقدامات خارج از عرف آذری جهرمی مسکوت مانده است. با توجه به آنچه بیان شد حال سؤال اصلی اینجاست که آیا اولویت انتخابات ریاست جمهوری برای برخی وزرای فعلی به میزانی است که به مسئولیت و کار ویژه اصلی خود نپردازند؟

Paragraphs

منبع:

تازه ترین ها
ابتکار
1405/05/31 - 15:29- آمریکا

ابتکار جدید برای رسیدگی به آسیب‌های آنلاین علیه قربانیان تروریسم

سازمان ملل ابتکاری را برای رسیدگی به آسیب‌های آنلاین علیه بازماندگان و قربانیان تروریسم آغاز کرد.

ساخت
1405/05/31 - 14:45- آسیا

ساخت کارخانه تراشه حافظه در ژاپن توسط اس‌کی هاینیکس

شرکت نیمه‌رسانا کره جنوبی اس‌کی هاینیکس در حال بررسی ساخت یک کارخانه تراشه حافظه در ژاپن است.

تأثیر
1405/05/31 - 14:11- هوش مصنوعي

تأثیر هوش مصنوعی در افزایش تورم

عضو هیئت‌مدیره بانک ملی سوئیس اعلام کرد که هوش مصنوعی می‌تواند در کوتاه‌مدت تورم را بالاتر ببرد.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.