الزامات وزارت ارتباطات، برای ورود اینترنت نسل ۵، به کشور
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ محمدجواد آذری جهرمی، در جمع خبرنگاران با بیان این که «نسل پنجم تلفن همراه، همچنان مراحل آزمایشی خود را میگذراند و ما باید بهمنظور آمادگی برای استفاده از نسل پنجم اینترنت، چند کار را انجام دهیم» اظهار داشت:
بخشی از این اقدامات، به مطالعات فرکانسی باز میگردد.
وی با بیان این که در اینترنت نسل 5، تنها سرعت اینترنت، ملاک استفاده نیست و اینترنت نسل 5، برخی کاربردهای زندگی مردم را راحت میکند، تأكيد نمود:
بهعنوان مثال، رانندگی هوشمند، یکی از کاربردهای اینترنت نسل 5 است؛ اما رانندگی هوشمند، تنها منوط به اینترنت نسل 5 نیست و ما باید جادههای هوشمند و شهر هوشمند نیز داشته باشیم!
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود:
شهر هوشمند، تنها اتصال منازل به اینترنت نسل 5 نیست و برای آن، باید iot درستی داشته باشیم. بايد مکانیزمهای خانه هوشمند را در آن پیادهسازی کنیم و مطالعاتي لازم است که درحال اجرا است.
آذری جهرمی عنوان کرد:
بخشی از صنایعی که برای اینترنت نسل 5 نیاز است؛ ازسوی برخی شرکتها درحال تولید است؛ تا در زمان راهاندازی اینترنت نسل 5؛ توليد داخلي در این زمینه داشته باشیم و خودمان تجهیزات بسازیم.
وی با اشاره به دیگر اولویتهای وزارت ارتباطات گفت:
چیزی که در حوزه تکنولوژی باید پیش ببریم، موضوع توسعه تلفن ثابت و اینترنت خانگی است که در گذشته وضعیت مناسبی نداشت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد:
کشور در موضوع تلفن همراه، توسعه خوبی داشت؛ اما وضعیت تلفن ثابت و اینترنت خانگی، چندان مطلوب نبود و در این زمینه اقداماتی از دهه فجر امسال آغاز شده است.
آذری جهرمی، با ذکر مثالی از اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات متذكر شد:
در شهر دزفول، بهعنوان پایلوت، از حداکثر سرعت 16 مگابیت بر ثانیه در اینترنت خانگی، به حداقل 70 مگابیت بر ثانیه رسیدیم.
وی اظهار داشت:
همچنین مخابرات درباره تانوما در سراسر کشور اعلام ثبت نام کرده، آمادگی دارد تمام کسانی که علاقمند به استفاده از فیبر نوری در منازل خود هستند و میخواهند سرعت بالا تا یک گیگابیت بر ثانیه را تجربه کنند، از این خدمات استفاده نمايند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد:
ثبتنام تلفن ثابت در روستاها، در دهه فجر امسال آغاز شده و اکنون بعد از توسعه خوبی که در تلفن همراه داشتیم تمام تمرکز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روی اینترنت ثابت و خانگی است تا کیفیت بهتری در این زمینه داشته باشیم. بايد سرمایهگذاری در حوزه تلفن ثابت و اینترنت خانگی انجام شود و در ضمن تکنولوژی نیز در این زمینه ارتقا یابد.
آذری جهرمی تصریح نمود:
در این زمينه، اگر در سال 98 بتوانیم به 2.5 میلیون مشترک برای نسل جدید اینترنت خانگی برسیم؛ به اهداف خود در این زمینه دست یافتهایم.