افزایش کارایی مراکز داده، با نسل جدید حافظه های ذخیره سازی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ پژوهشگران دانشگاه «MIT» به تازگی اعلام کردند موفق به طراحی سامانهی ذخیرهسازی فلشی شدهاند که انرژی و فضای موردنیاز را برای نگهداری اطلاعات به نصف کاهش میدهد. این ویژگی میتواند کاربرد گستردهای در مراکز داده پیدا کند.
مراکز داده، مزارعی بسیار بزرگ از سرورها به حساب میآیند که میان کاربران و خدمات وب ارتباط برقرار میکنند؛ اما در مقابل تعدادی از آنها بیشترین سطح از انرژی تولید شده در جهان را به خود اختصاص میدهند. در این مراکز، هزاران سرور وجود دارند که دادههای کاربران را در خود ذخیره کرده، سرورهایی جداگانه نیز به اجرای برنامهها و ارائهی خدمات بر پایه این اطلاعات میپردازند. همچنین نمونههایی دیگری از سرورها نیز هستند که ارتباط میان 2 نوع قبلی را ساده میکنند.
بیشتر سرورهای ذخیرهسازی اطلاعات امروزی از دیسک حالتجامد (SSD) بهره می برند که از حافظههای فلش ساخته شده است. این سختافزارها، از ریزتراشههای متعددی تشکیل شدهاند که به وسیلهی الکتریسیته اطلاعات را نوشته، پاک کرده، هیچ قطعهی متحرکی ندارند. همین مسئله سرعت پردازش را تا حد زیادی افزایش میدهد.
پژوهشگران MIT برای دستیابی به هدف خود، سامانهی جدیدی را به نام «لایت استور» (LightStore) معرفی کردند. لایت استور، دیسکهای حالتجامد را به گونهای تغییر میدهد که مستقیماً به شبکه مراکز داده متصل گردند. به علاوه برای انجام دادن این کار، نه تنها به هیچ سختافزار اضافهای نیاز پیدا نمیشود؛ بلکه عملیات ذخیرهسازی اطلاعات، به شکلی سادهتر و کارآمدتر صورت میگیرد. از طرفی نرمافزار و سختافزار جدید، به صورت همزمان با زیرساختهای مراکز داده امروزی ادغام میشوند.
پژوهشگران در زمان آزمایش، قفسهای از 4 واحد لایت استور را به وجود آورده، آن را گرههای ثبت (storage nodes) نامگذاری کردند. بررسیها نشان داد که انرژی و فضای مورد نیاز این سامانه، نسبت به نمونههای سنتی، به یکدوم کاهش پیدا کرده است. به علاوه در زمینه پردازش دادههای تصادفی در حافظههای فلش، لایت استور، تا 8 برابر نسبت به سرورهای سنتی، کارایی بیشتری را به نمایش گذاشت.
پژوهشگران امیدوارند در آینده بتوان لایت استور را جایگزین سرورهای امروزی کرد؛ زیرا با صرف هزینه، انرژی و فضای بسیار کمتر، همان کارایی گذشته را ارائه میدهد.