about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

هوش
1403/11/08 - 09:52- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی دیپ سیک چین، سلاح جدید جنگ سایبری

مدل هوش مصنوعی دیپ سیک چین یک پیشرفت چشمگیر در توانایی‌های این کشور در زمینه هوش مصنوعی محسوب می‌شود و پیامدهای آن برای امنیت سایبری و حریم خصوصی داده‌ها بسیار نگران‌کننده است.

بسیاری از کارشناسان نگران حملات سایبری به سیستم‌های ماهواره‌ای هستند. 

به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ افزایش علاقه‌مندی شرکت‌های فناوری به فعالیت در حوزه فضا موجی تازه از نگرانی‌ها را پیرامون حملات سایبری به این شرکت‌ها و ماهواره‌ها در میان کارشناسان امنیت اطلاعات به وجود آورده است.

در حال حاضر شرکت‌های SpaceX ،Amazon و OneWeb و دیگر شرکت‌های فناوری صدها ماهواره را جهت فروش دسترسی به اینترنت در سراسر جهان به فضا پرتاب کرده‌اند و قصد دارند هزاران ماهواره دیگر را به مدار ارسال کنند. این ماهواره‌ها به هزاران ماهواره‌ای که به ارتباطات تلفن همراه، پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا، تحقیقات کشاورزی و موارد دیگر اختصاص‌یافته‌اند، متصل خواهند شد.

کارشناسان بر این باورند با افزایش شمار پرتاب موشک‌های تجاری و حملات باج افزاری، حملات سایبری به سیستم‌های ماهواره‌ای می‌تواند دسترسی به اینترنت را مختل کرده، منجر به اختلال در عملکرد سامانه موقعیت‌یاب جهانی (GPS) شده و ماهواره‌ها را به سلاح مبدل سازد. 

محققان دانشگاه جانز هاپکینز در گفتگو با نشریه Vox Recode می‌گویند: 

اگر می‌ترسیم کسی سیستم‌های ناوبری ما را هک کند، باید نگران این موضوع باشیم. اگر می‌خواهیم شبکه برق ما روشن بماند، باید نگران این موضوع باشیم. سیستم‌های ماهواره‌ای عملکرد زیرساخت‌های حیاتی را پشتیبانی می‌کنند، اما ما حتی متوجه آن نمی‌شویم.

به گفته «Maher Yamout»، کارشناس ارشد آزمایشگاه کسپرسکی، نفوذ و حملات فیزیکی به ماهواره‌ها، سیستم‌های ارتباطی آن‌ها و ایستگاه‌های زمینی که آن‌ها را کنترل می‌کنند طی سال‌های اخیر به علت توسعه فناوری‌های مورداستفاده و رقابت‌های فضایی افزایش‌یافته است. 

مدیر مرکز ابتکارات امنیت ملی دانشگاه کلرادو «Iain Boyd» نیز معتقد است هکرها قادرند باهدف قرار دادن سیستم‌های زمینی شرکت‌ها به ماهواره‌ها دسترسی پیداکرده و در صورت نفوذ به آن‌ها، می‌توانند تجهیزات ارتباطی یا کنترل را دست‌کاری کنند، نرم‌افزارهای ناخواسته را بارگیری کنند یا حتی دستور تغییر مسیر به ماهواره بدهند.

به باور وی، هکرها حتی ممکن است با سیگنال‌های کاذب یا جعل ارتباطات ماهواره‌ای و حملات اسپوفینگ در ماهواره‌ها و وسایل حمل‌ونقل عمومی اختلال ایجاد کنند. 

منبع:

تازه ترین ها
هشدار
1403/11/12 - 17:08- آسیا

هشدار چین به ژاپن در پی کنترل صادرات تراشه

چین اعلام کرد که برنامه‌های ژاپن برای کنترل صادرات تراشه می‌تواند به روابط تجاری آسیب برساند.

عدم
1403/11/12 - 16:18- هوش مصنوعي

عدم استفاده از دیپ سیک در ادارات دولتی تایوان

وزارت امور دیجیتال تایوان اعلام کرد که ادارات دولتی مجاز به استفاده از مدل هوش مصنوعی دیپ سیک نمی‌باشند.

هوش
1403/11/12 - 13:19- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی علی‌بابا ؛رقیب سرسخت دیپ سیک

شرکت علی‌بابا مدل هوش مصنوعی خود را برای رقابت با دیپ سیک عرضه کرد.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.