افزایش نگرانیها پیرامون حملات سایبری به سیستمهای ماهوارهای
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ افزایش علاقهمندی شرکتهای فناوری به فعالیت در حوزه فضا موجی تازه از نگرانیها را پیرامون حملات سایبری به این شرکتها و ماهوارهها در میان کارشناسان امنیت اطلاعات به وجود آورده است.
در حال حاضر شرکتهای SpaceX ،Amazon و OneWeb و دیگر شرکتهای فناوری صدها ماهواره را جهت فروش دسترسی به اینترنت در سراسر جهان به فضا پرتاب کردهاند و قصد دارند هزاران ماهواره دیگر را به مدار ارسال کنند. این ماهوارهها به هزاران ماهوارهای که به ارتباطات تلفن همراه، پیشبینی وضعیت آبوهوا، تحقیقات کشاورزی و موارد دیگر اختصاصیافتهاند، متصل خواهند شد.
کارشناسان بر این باورند با افزایش شمار پرتاب موشکهای تجاری و حملات باج افزاری، حملات سایبری به سیستمهای ماهوارهای میتواند دسترسی به اینترنت را مختل کرده، منجر به اختلال در عملکرد سامانه موقعیتیاب جهانی (GPS) شده و ماهوارهها را به سلاح مبدل سازد.
محققان دانشگاه جانز هاپکینز در گفتگو با نشریه Vox Recode میگویند:
اگر میترسیم کسی سیستمهای ناوبری ما را هک کند، باید نگران این موضوع باشیم. اگر میخواهیم شبکه برق ما روشن بماند، باید نگران این موضوع باشیم. سیستمهای ماهوارهای عملکرد زیرساختهای حیاتی را پشتیبانی میکنند، اما ما حتی متوجه آن نمیشویم.
به گفته «Maher Yamout»، کارشناس ارشد آزمایشگاه کسپرسکی، نفوذ و حملات فیزیکی به ماهوارهها، سیستمهای ارتباطی آنها و ایستگاههای زمینی که آنها را کنترل میکنند طی سالهای اخیر به علت توسعه فناوریهای مورداستفاده و رقابتهای فضایی افزایشیافته است.
مدیر مرکز ابتکارات امنیت ملی دانشگاه کلرادو «Iain Boyd» نیز معتقد است هکرها قادرند باهدف قرار دادن سیستمهای زمینی شرکتها به ماهوارهها دسترسی پیداکرده و در صورت نفوذ به آنها، میتوانند تجهیزات ارتباطی یا کنترل را دستکاری کنند، نرمافزارهای ناخواسته را بارگیری کنند یا حتی دستور تغییر مسیر به ماهواره بدهند.
به باور وی، هکرها حتی ممکن است با سیگنالهای کاذب یا جعل ارتباطات ماهوارهای و حملات اسپوفینگ در ماهوارهها و وسایل حملونقل عمومی اختلال ایجاد کنند.