افزایش نرخ کلاهبرداری «هدیه خارج از کشور» در هندوستان
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، فریب خوردگی افراد توسط کلاهبرداران چیز جدیدی نیست، و جدیدترین کلاهبرداری که چنایی های هندوستان طعمه آن شده اند، «کلاهبرداری با هدیه» نامیده می شود.
کلاهبرداران در رسانه های اجتماعی با قربانیان دوست می شوند و ادعا می کنند که پزشکان یا کارآفرینانی هستند که در خارج از کشور کار می کنند.
آنها سپس به قربانیان می گویند که برای آنها هدایای گران قیمت فرستاده اند و تحت عنوان عوارض گمرکی، کلاهبرداری می کنند.
در هفته اول ژوئیه، یک دختر 20 ساله از چنایی پس از اخاذی توسط فردی که به او گفته بود در صورت عدم پرداخت 50 هزار روپیه به "اداره گمرک" دستگیر خواهد شد، جان خود را از دست داد.
اگرچه او این مبلغ را پرداخت کرد، اما کلاهبردار که می گفت عاشق او است، مدام او را برای پرداخت پول بیشتر اذیت می کرد و در نهایت او را مجبور به انجام این اقدام افراطی کرد.
متهم که اهل غرب آفریقا بود، یک هفته بعد در دهلی توسط پلیس جرایم سایبری چنایی دستگیر شد.
یک افسر ارشد جرایم سایبری در توضیح این کلاهبرداری می گوید:
به محض برقراری تماس بین کلاهبردار و قربانی، آنها به گفتگو و تبادل اطلاعات ادامه خواهند داد. کلاهبردار اطلاعات شخصی بیشتری در مورد قربانی به دست می آورد و گاهی وقتی فرد به هند می آید، قول ازدواج می دهد.
پس از مدتی، کلاهبردار به قربانی می گوید که قربانی باید برای هدیه ارزشمندی که ارسال خواهد کرد، عوارض گمرکی بپردازد.
سپس فردی که ادعا می کند کارمند گمرک است با قربانی تماس می گیرد و مبلغ معینی را به عنوان «هزینه ترخیص» و «مالیات» برای هدیه خارج از کشور مطالبه می کند.
این شخص همچنین قربانی را تهدید به دستگیری در صورت عدم پرداخت پول می کند زیرا هدیه نام و نشانی قربانی را به همراه دارد.
در ماه مه، مردی از آیاانوارام هندوستان، 1.22 میلیون روپیه به یک اپراتور کلاهبرداری از دست داد.
بر اساس شکایت او، پلیس سه نفر را از هاریانا دستگیر کرد؛ دو مرد نیجریه ای و یک زن هندی.
این زن خود را به عنوان یک پزشک از لندن جا زده بود و مرد را فریب داده بود.
افرادی که به خاطر این کلاهبرداری ها ضرر می کنند، به پلیس مراجعه می کنند تا پول خود را پس بگیرند؛ با این حال، این موضوع به این سادگی نیست.
حسابی که مبلغ به آن ارسال شده است را می توان مسدود و ردیابی کرد؛ اما در همه موارد نمی توان پول را پس گرفت.
در ماه آوریل، دو نیجریه ای به جرم کلاهبرداری از یک زن اهل چنایی به ارزش 4.5 میلیون روپیه به پنج سال زندان و هر یک به پرداخت 20 هزار روپیه به عنوان جریمه، محکوم شدند.
آنها در دهلی نو دستگیر شده اند و یکی از آنها ادعا کرده بود که در هلند پزشک است و از طریق یک وب سایت زناشویی با این زن در تماس بوده است.