افزایش محتوای یهودیستیزی در رسانههای اجتماعی چین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در پی درگیری اخیر رژیم صهیونیستی در غزه، پلتفرمهای رسانههای اجتماعی در چین به بستری برای سخنانی تبدیل شدهاند که یهودیان را هدف قرار میدهند. به گفته کارشناسان، درگیری که با حمله غافلگیرکننده حماس به رژیم غاصب آغاز شد، منجر به موج نگران کنندهای از نظرات آنلاین در چین شامل احساسات ضدیهودی و گاهی اسلامهراسی است.
جن تائو (Jen Tao)، یک جراح 38 ساله در شانگهای، در ویبو (Weibo) درمورد جنگ ابراز ناراحتی کرد، اما با سیل اظهارات نفرتانگیز مواجه شد. حتی درمورد ویدئویی از یک زن اسرائیلی-چینی، برخی به دلیل خدمت گرفتن زنان در ارتش رژیم کودککش، او را هیولا نازی میدانستند.
رواج سخنان نفرتانگیز، نگرانیهایی را در مورد اجرای قوانین چین علیه انتشار اطلاعات افراطی و تبعیضآمیز در اینترنت ایجاد کرده است. علیرغم بیانیههای رسمی وزارت خارجه چین که بر این ممنوعیتها تأکید میکند، افرادی مانند تائو استدلال میکنند که قوانین به طور مؤثر اجرا نمیشوند.
منتقدان معتقدند که افزایش سخنان نفرتانگیز در چین با موضع دیپلماتیک بینالمللی این کشور در تضاد است، جایی که رهبری آن خواستار آتشبس فوری شده است.
کارشناسانی مانند هونگدا فَن (Hongda Fan)، استاد انستیتوی مطالعات خاورمیانه دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای، ادعا کردند که اکثر مردم چین از شکافهای سیاسی در جنگ حماس و رژیم صهیونیستی آگاهی ندارند و همین عدم درک ممکن است به انتشار نظرات در فضای مجازی کمک کند.
الجزیره به نقل از هسیا لیانگ هو (Hsia Liang Hou)، متخصص امنیت سایبری، نوشت که فقدان بینش عمومی در مورد درگیری ممکن است باعث ارائه برخی اظهارات شود. او تأکید کرد که همه مردم چین دیدگاههای نژادپرستانه نسبت به اعراب و یهودیان ندارند.
ادعاهایی در مورد یهودیان که حجم نامتناسبی از ثروت آمریکا را کنترل میکنند باعث رواج روایتهای یهودیستیزانه شده است.
علیرغم درخواست دولت برای آتشبس، شخصیتهای با نفوذ در چین مطالبی را علیه رژیم صهیونیستی بیان کردند.
لین پو (Lin Pu)، محقق اقتدارگرایی دیجیتال و نفوذ چین، پیشنهاد کرد که دولت چین باید موضع دیپلماتیک خود را برای ابراز همدردی و حمایت از فلسطین حفظ کند.