about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

افزایش ظرفیت فیبر نوری با انتقال روی تک موج

پژوهشگران به فناوری انتقال اطلاعات با سرعت 1.2 ترابیت بر ثانیه در بستر فیبر نوری دست یافتند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ انتقال اطلاعات در بستر فیبر نوری روی یک طول موج پیشرفت بزرگی در زمینه انتقال داده‌ها به حساب می‌آید. شرکت  ارتباطات اکاکیا (Acacia Communicaion)، اعلام کرد  در اجلاس ارتباطات نوری اروپا (ECOC) که به زودی برگزار می‌شود، دستاوردی را به نمایش خواهد گذاشت که امکان انتقال اطلاعات با سرعت 1.2 ترابابیت بر ثانیه را فراهم می‌کند. این در حالی است که انتقال اطلاعات با سرعتی بالاتر از 800 گیگابیت بر ثانیه روی  یک طول موج اولین بار در مارس  2019 و اجلاس ارتباطات فیبر نوری (OFC) به نمایش گذاشته شده بود.

رشد سرسام‌آور محاسبات ابری و ترافیک اطلاعات میان مراکز داده، باعث شده است تا اپراتورهای شبکه، به پهنای باند بسیار بالا برای انتقال داده میان مراکز داده و در طول کابل‌های زیرآبی به طول بیش از 10 هزار کیلومتر، نیاز شدیدی احساس کنند.

مراکز داده از مدت‌ها قبل به استفاده از انتقال نوری با سرعت 100 گیگابایت بر ثانیه در هر یک از طول موج‌های جداگانه موجود در فیبر نوری، وابسته هستند. در حال حاضر اپراتورها ترافیک یک مرکز داده را روی یک بستر اترنت 400 گیگابیتی منتقل می‌کنند. از طرفی با توجه به گسترش مراکز داده مربوط به خدمات ابری، ظرفیت کابل‌های زیردریا نیز در حال افزایش است. برای مثال می‌توان به کابل پسفیک لایت (Pacific Light) اشاره کرد که قادر است اطلاعات را با سرعت 144 ترابیت بر ثانیه میان هنگ‌کنگ و لس‌آنجلس جابه‌جا کند.

عنصر حیاتی سامانه انتقال یاد شده ابزاری است که سیگنال‌های دیجیتالی را به صورت‌های الکتریکی و نوری تبدیل می‌کند. این سیستم به مدارهای فوتونی با قابلیت تبدیل سیگنال الکتریکی و نوری به یکدیگر و همچنین یک پردازنده سیگنال دیجیتالی قدرتمند (DSP) نیاز دارد تا بتواند نویزها و خطاهای به وجود آمده در طی فرایند انتقال را از بین ببرد. اکاکیا در سال 2017 تراشه‌ای را معرفی کرده بود که می‌توانست 1200 گیگابیت داده را در هر ثانیه پردازش کند. سپس آن را به 2 ماژول یکپارچه تبدیل کرد که به صورت هم‌زمان یک جفت سیگنال 600 گیگابیتی را در بستر 2 طول‌موج مختلف انتقال می‌دهد.

ماژول جدید شرکت مذکور تراشه یاد شده را با مدارهای فوتونی ترکیب کرده است تا بتواند روی هر طول‌موج 1200 گیگابیت اطلاعات را پردازش کند. این ویژگی امکان بهینه‌سازی را در سرعت‌های بالا برای مسیرهای کوتاه یا سرعت کم برای مسیرهای طولانی فراهم می‌آورد.

تراشه جدید یاد شده می‌تواند تقاضای روزافزون برای دستیابی به سرعت 400 گیگابیت بر ثانیه را به منظور انتقال اطلاعات به صدها کیلومتر دورتر، از بین خواهد برد.

تازه ترین ها
پشت
1403/12/07 - 15:32- ایران

پشت پردهٔ گزارش آلما: پروپاگاندای سایبری صهیونیست ها علیه ایران

گزارشی که موسسه الما به تازگی منتشر نموده است بیانگر ترس و وحشت رژیم صهیونیستی از قدرت سایبری ایران و تلاش برای ایران هراسی سایبری در جهان است.

آمادگی
1403/12/07 - 10:09- آمریکا

آمادگی کمتر از نیمی از شرکت‌های جهان در برابر حملات سایبری

کارشناسان اعلام کردند که با وجود افزایش حملات سایبری، کمتر از نیمی از تولیدکنندگان در جهان برای رویارویی با نقض‌های امنیتی آمادگی دارند.

عملکرد
1403/12/07 - 09:43- فناوری اطلاعات

عملکرد بهتر مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی در پردازش متون طولانی

موسسه فناوری رژیم صهیونیستی ادعا کرد که مغز انسان در پردازش متن طولانی از هوش مصنوعی بهتر عمل می‌کند.