افزایش سرمایهگذاری 3 میلیاردی آیبیام در اینترنت اشیاء
اینترنت اشیاء یا (Internet of Things)IOT نام جدید پروژهای است که شرکت آیبیام در این چند سال اخیر درحالتوسعه آن است، IOT که به معنی اینترنت دار کردن تمامی اشیاء اطراف ما نام گرفته است، نخستین بار در سال 1999 توسط کوین اشتون مطرح شد که طی این عبارت او جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، ازجمله اشیا بیجان، برای خود هویت دیجیتال پیدا میکنند و به رایانهها اجازه داده خواهد شد تا آنها را سازماندهی و مدیریت کنند. اکنون اینترنت در مبدل شده به بستری که همه مردم توسط آن به هم متصل میشوند و با اینترنت اشیاء تمام اشیاء نیز به هم متصل خواهند شد.
اینترنتِ اشیاء (IOT) مفهومی جدید در دنیای فناوری اطلاعات است، بهطور خلاصه اینترنت اشیاء فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیاء) قابلیت ارسال داده از طریق شبکههای ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت را خواهد داشت. درنهایت قرار است اشیا و وسایل محیط پیرامون ما به شبکه اینترنت متصل شوند و توسط برنامههای موجود در تلفنهای هوشمند و تبلت کنترل و مدیریت شوند.
این میزان سرمایهگذاری علاوه بر ایجاد شرکتهای تخصصی و فعال در این حوزه قرار است صرف تولید سامانههای مجهز به IOT و ایجاد فضای خدماتی برای شرکتهای سرمایهگذار در این عرصه بشود.
اریک برسنوکس (Erick Brethenoux) مدیر داده کاوی و بازاریابی آیبیام طی سخنانش اینگونه اذعان داشت که آیبیام درصدد رقم زدن یک انقلاب شگفتانگیز در حوزه فناوری اطلاعات و خرید و فروش در جهان است، همچنین او در ادامه سخنانش گفت: ما هنوز در ابتدای این مسیر هستیم و در قدمهای اول قصد داریم به ارائه خدمات بیمه، حملونقل عمومی و خورده فروشی بپردازیم.
این مدیر ارشد اشاره به این موضوع داشت که آیبیام پیش از این دست به ایجاد خدمات ابری زده بود و این بستر بهترین راه برای ارائه خدمات به سازمانها است، زیرا این سامانه خدمات ابری قادر است تمامی دادههایی که از مؤسسات در فضای IOT قرار است ارسال شود را بهطور تخصصی مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد. برای تحقق این هدف شرکت آیبیام پیشنهاد ایجاد محلی به نام Bluemiix IOT را دارد که در آن برنامهنویسان قادر خواهند بود یک سامانه عظیم دادهپردازی و تحلیل دادهها را تأسیس کنند که وظیفه این بخش تحلیل دادههایی است که از سامانههای هوشمند و مجهز به IOT ارسال میشود.
آیبیام به عنوان یک کارفرما برای تأمین تمامی جنبههای پروژه عظیم در حوزه IOT خود اعم از سختافزاری و نرمافزاری با طیف وسیعی از شرکتهای تولیدکننده تفاهمنامههایی امضا کرده است. AT&T، شرکتهای بزرگ طراحی ARM و تولیدکنندگان نیمههادی که در چین واقع هستند تنها بخشی از تأمینکنندگان نیازهای آیبیام هستند، در گام بعدی آیبیام به سراغ شرکتهایی رفته است که فعالیت این شرکتها در حوزه تعمیرات، نگهداری و سرویسدهی تجهیزات IOT است، نکته قابلتوجه این است که در میان نام سازمانهای طرف قرارداد آیبیام نام سازمانهای هواشناسی معتبر نیز به چشم میخورد.
طبق آمارهای اعلامشده توسط سازمان اطلاعات جهانی (IDC) پیشبینی میشود در سال 2021 دستکم 28 میلیارد دستگاه به سامانه IOT مجهز شوند، بخش آماری شرکت جنرال الکتریک نیز پیشبینی کرده است در 20 سال آینده تنها 15 تریلیون دلار تولید ناخالص جهان از این طریق صورت میپذیرد.
آیبیام در این پروژه اقدامی هوشمندانه انجام داده است تا تغییری شگرف درروند آینده کسبوکار خود ایجاد کند، به گفته برخی از کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات آیبیام با این اقدام سعی داشته تا نفسی تازه در تولیدات فناوری اطلاعات بدمد، 4 میلیارد دلار سرمایهگذاری اولیه این شرکت در حوزه فناوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل از طریق سامانه پردازشی ابری و کاهش فروش در حوزه سختافزاری نوید یک آینده متفاوت را میدهد.
به گفته کارشناسان اکنون شرکت آیبیام در حال تجزیه و تحلیل اوضاع و تدوین گامهای بعدی خود است به طوری که پس از تعیین لوازم و تجهیزات موردنیازش در حال برنامهریزی برای پیشبینی و تدوین راهحل برای مشکلات احتمالی است.
لازم به ذکر است، اریک برسنوکس (Erick Brethenoux) در پایان سخنانش اشاره به این داشت که بخشی از این سرمایهگذاری اکنون صرف تهیه و تولید تجهیزات ابزار دقیق شده است.
اکنون در بسیاری از دانشگاهها، مناطق مسکونی، ادارات پلیس و در بخشهای از سطح شهرهای واقع در ایالاتمتحده آمریکا این سامانه به صورت هوشمند در حال مدیریت انرژی و کاهش هزینهها از یکسو و از سوی دیگر کمک به جلوگیری از جرم و جنایت میکند.