افزایش حملات سایبری روی زیرساختهای انرژی در سراسر جهان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ طبق دادههای پروژه تحقیقاتی «S&P Global Platts Oil Security Sentinel»، از سال 2017 تاکنون 35 حمله سایبری بزرگ به زیرساختهای انرژی و نفت رخ داده که یک سوم از کل حوادث حملات سایبری در 5 سال گذشته را تشکیل میدهد.
براساس این گزارش، از سال 2017، ایالات متحده بیشترین هدف بوده و پس از آن بریتانیا و عربستان سعودی قرار دارند.
چندین حمله سایبری پرمخاطب، از جمله حمله بزرگ باجافزاری روی «Colonial Pipeline»، شبکه کامپیوتری خط لوله اصلی سوخت برای ساحل شرقی ایالات متحده، تنها در سال گذشته رخ داده است. بر اثر این حمله سایبری در ماه می 2021 اپراتور خط لوله مجبور شد به مدت 5 روز تعطیل شود. حمله سایبری و متعاقب آن تعطیلی خط لوله منجر به کمبود سوخت، افزایش صف پمپ بنزینها و قیمت بنزین در ایالات متحده شد.
یک ماه پس از حمله به خط لوله Colonial ، جنیفر گرانهولم (Jennifer Granholm)، وزیر انرژی ایالات متحده، گفت که عوامل مخرب سایبری قادر به خاموش کردن شبکه برق ایالات متحده یا بخشهایی از آن هستند و خواستار افزایش همکاری عمومی و خصوصی برای جلوگیری از حملات سایبری شد.
آرامکو (Aramco)، بزرگترین شرکت نفتی جهان عربستان، نیز در تابستان 2021 مورد حمله سایبری قرار گرفت. غول نفتی دولتی بزرگترین صادرکننده نفت جهان، با نقض دادهها مواجه شد که در آن مهاجمان سایبری یک ترابایت دادههای اختصاصی را به سرقت بردند و سپس دادهها را در وبتاریک فروختند. آسوشیتدپرس در آن زمان گزارش داد که نشت دادههای آرامکو موضوع درخواست باج 50 میلیون دلاری ارز دیجیتال بود و غول نفتی عربستان در گفتگو با آسوشیتدپرس مدعی شد که این نقض از سوی یکی از پیمانکاران شرکت صورت گرفته است.
در یکی از جدیدترین حملات سایبری علیه زیرساختهای نفتی، عملیات در پایانههای نفتی برخی از بزرگترین بنادر شمال غربی اروپا در اوایل ماه جاری بهوسیله یک حمله سایبری در مقیاس بزرگ مختل شد. آنتورپ (Antwerp) در بلژیک، دومین بندر بزرگ اروپا پس از روتردام و بندر بزرگ هامبورگ (Hamburg) در آلمان از جمله مواردی بودند که در این حمله سایبری هدف قرار گرفتند. همچنین سیستمهای فناوری اطلاعات شرکت در مرکز تجاری بزرگ نفت آمستردام-روتردام-آنتورپ، که به نظر میرسد یکی از قربانیان اصلی حمله سایبری باشد، تحت تأثیر قرار گرفتند.