افزایش جرایم سایبری در میان دانشجویان پاکستانی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ قاضی جهانزیب عَلَمی (Qazi Jahanzaib Alami)، مسئول شاخه جنایات سایبری آژانس تحقیقات فدرال (FIA) پاکستان فاش کرد که از 20 هزار جنایت سایبری گزارش شده در سال 2021، بیشتر موارد مربوط به باجگیری یا آزار و اذیت دانشجویان دانشگاهی بوده است. او در سمینار «جنایت سایبری» سازماندهی شده بهوسیله دانشگاه هنر، طراحی و میراث شهید الله بوکش سومرو (SABS) جمشورو سخنرانی کرد. به گفته سخنگوی دانشگاه، این سمینار بهوسیله واحد جرایم سایبری آژانس تحقیقات فدرال به عنوان بخشی از کمپین آگاهیبخشی در مؤسسات آموزشی برگزار شد. قاضی جهانزیب عَلَمی خطاب به شرکت کنندگان گفت :
«زمانی که جرمی به صورت آنلاین از طریق اینترنت یا فناوری مرتبط صورت بگیرد، جرایم سایبری نامیده میشود و جرایم تخصصی با هدف قرار دادن هر دستگاه رایانهای یا شبکه متصل انجام میشود.»
وی اعلام کرد که در پاکستان 33 میلیون نفر از اینترنت استفاده میکنند و بیش از 20 هزار جرم سایبری فعال در سال 2021 گزارش شده که از این میان بیشتر موارد مربوط به در تله افتادن، باجگیری یا آزار دانشجویان دانشگاه بوده است.
او ادامه داد که جرایم سایبری در دستهبندیهایی طبقهبندی و رایانهها برای ارتکاب جرم استفاده میشوند؛ ایمیلهای تهدیدآمیز، با فرض هویت شخصی، افترا، هرزنامه، فیشینگ، ویروس، کرمها، جاسوسی صنعتی، دزدی نرمافزاری و هک از روشهایی هستند که در چنین جرایمی به کار میروند.
قاضی جهانزیب عَلَمی برای جلوگیری از هر نوع فعالیت جرایم سایبری اظهار داشت که در موارد استفاده اینترنتی اطلاعات شخصی به صورت آنلاین برای دریافت رایگان ارائه نشود، روی پیوندهای داخل ایمیل یا پیام ها کلیک نکنید و هرگز به محتوای آنلاین رایگان اعتماد نکنید. وی افزود که آنچه کاربران آنلاین قرار میدهند همیشه در آنجا باقی میماند؛ بنابراین قبل از آپلود هر گونه اطلاعات یا وضعیتی باید 10 بار فکر کرد.
رئیس واحد جرایم سایبری آژانس تحقیقات فدرال همچنین به کاربران توصیه کرد که اطلاعات شخصی خود را به اشتراک نگذارند زیرا میلیونها نفر آنها را تماشا میکنند. کاربران باید قبل از اشتراک تصاویر و ویدیوهای شخصی 2 بار فکر کنند زیرا هر کسی میتواند از هر نرمافزار ناخواستهای برای تصاویر استفاده تا آنها را بدنام کند. وی افزود که کاربران نباید درخواست افراد غریبه را بپذیرند؛ آنها باید از گفتگو با افرادی که نمیشناسند خودداری و امنیت اثر انگشت گوشی خود را محدود کنند و اجازه ندهند دیگران از لپتاپ، تلفن همراه یا هر دستگاه اندرویدی آنها استفاده کنند؛ همچنین کاربران باید قبل از اشتراک مطالب صمیمی با هرکسی، حتی اگر اشخاص بسیار نزدیک، و قبل از فروش در بازار، همه گجتها را قالببندی و در صورت تعمیر تلفن همراه یا هر گجتی، همیشه فرد مورد اعتماد را انتخاب کنند.
در این سمینار، بای خان شار (Bhai Khan Shar)، معاون دانشگاه SABS، توضیح داد که جرایم سایبری با گذشت زمان شکل خود را تغییر داده و امروزه جرایم دیجیتال در جوانان رایج شده است.
وی خاطرنشان کرد :
«جرایم سایبری محدود به حوزه خاصی نیست، بلکه فراتر از مرزها رخ میدهد و بی حد و حصر و بیمرز محسوب میشود. ایده سازماندهی چنین سمینارهایی، ایجاد آگاهی در بین دانشجویان در مورد خوب یا بد، درست یا غلط و مفید یا خطرناک بودن است، تا متوجه شوند که در اطرافشان چه میگذرد.»
در این سمینار همچنین عامرعلی (Aamir Ali)، دستیار رئیس آژانس تحقیقات فدرال، تعداد زیادی از دانشجویان، اساتید و کارکنان شرکت کردند.