افزایش تهاجم در رویکرد سایبری ناتو
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ ژنرال ینس استولنبرگ (Jens Stoltenberg)، طی تازهترین نشست ناتو در هفته جاری، اعلام کرد که مواضع این اتحاد نظامی بزرگ در برابر حملات سایبری و تهدیدات دیجیتال، سختتر خواهد شد و اتحاد دفاعی شکل گرفته، دیگر صرفاً دفاعی نخواهد بود.
وی طی یک سخنرانی اعلام کرد:
ما هنگامی که در فضای مجازی مورد حمله قرار گیریم، دیگر محدودیت خاصی نداریم. اعضای ناتو، قبلاً موافقت خود را با یکپارچه و متحد سازی قابلیتهای سایبری و توان تهاجمی در فضای مجازی، اعلام کردهاند؛ اما پارامترهای ناتو برای پاسخ به تهدیدات سایبری همچنان نامشخص است.
بر اساس بخشهایی از ماده 5 اساسنامه ناتو، حمله نظامی علیه یک کشور عضو ناتو، میتواند پاسخ جمعی کل این پیمان نظامی را در پی داشته باشد. این درخواست واکنش جمعی، یک بار در زمان حملات 11 سپتامبر به ایالاتمتحده از سوی آمریکا مورداستفاده قرار گرفته است. حال بسیاری از کارشناسان به این نتیجه رسیدهاند که ماده 5 میتواند انواع مختلفی داشته باشد.
بر اساس گفته رزتا گوتمولر (Rose Gottmoeller)، معاون دبیر کل ناتو، این انعطافپذیری، بزرگترین نقطه قوت ماده 5 است. اگرچه نوع واکنش ناشی از این بخش اساسنامه ناتو، غیرقابلپیشبینی است، اما با استفاده از توانمندیهای مختلف همه شرکای حاضر در اتحاد، میتواند روشهای متفاوتی داشته باشد.
گوتمولر اخیراً، طی یک نشست در ماه می، اعلام کرد که ناتو در حال ایجاد یک هیئت نوآوری برای یافتن راهکارهای فناورانه جدید برای مبارزه با جریانهای اطلاعات است.
سوفی آرتز (Sophie Arts)، هماهنگکننده برنامههای امنیتی و دفاع اندیشکده جرمن مارشال (German Marshall Fund)، اخیراً اعلام کرده است که ناتو در حال ساخت یک فرماندهی سایبری است که بر اساس برنامهریزیها تا سال 2023 به طور کامل عملیاتی میشود. این نهاد نظامی هماهنگی و اجرای مجموعه عملیات سایبری ناتو را بر عهده خواهد داشت.