افزایش تقاضای کشتیهای خودمختار در ارتش آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ استفاده از وسایل نقلیه زمین و هوایی خودمختار از چندین سال قبل به صورت پیوسته در حال گسترش بوده و روزبهروز این ابزارها تواناییهای نظامی و غیرنظامی بیشتری پیدا میکنند. از طرفی با توجه به گزارشهای منتشر شده به نظر میرسد میان تقاضای جهانی برای دستیابی به قایقها و کشتیهای خودمختار (Unmanned Surface Vehicle) به سرعت در حال افزایش است.
در حوزه دریانوردی کشتیهای خودمختار معمولاً به مأموریتهای طولانی مدتی ارسال میشوند که در مناطق خطرناک جیران دارد. این تجهیزات از مزایای بسیاری بهرهمند هستند؛ زیرا فاقد سرنشین بوده و در نتیجه هزینهها به طور قابلتوجهی کاهش پیدا میکنند. به همین دلیل بسیاری از دولتها سرمایهگذاریهای سنگینی را در این زمینه انجام دادهاند برای مثال میتوان به نیروهای دریایی آمریکا، سنگاپور، اسرائیل، انگلیس، چین و روسیه به عنوان اصلیترین سرمایهگذاران این حوزه اشاره کرد.
فرماندهی سامانههای دریایی نیروی دریایی خانواده سیستمهای کشتیهای خودمختار آمریکا (FoS) پلتفرمها و تجهیزاتی را شامل میشود که در ناوگان کشتیهای خودمختار آینده نیروی دریایی به کار گرفته خواهند شد. نیروی دریایی آمریکا به همین منظور با پیمانکار دفاعی و امنیتی کراتوس (Kratos) قرارداد همکاری امضا کرده است. این قرارداد ارزشی معادل 982.1 میلیون دلار دارد. دولت آمریکا قصد دارد بر پایه این تفاهم سیستمها و زیرسیستمهای تجهیزات دریایی خودمختار را توسعه داده، به پشتیبانی، حفظ و بروزرسانی پیوسته آنها بپردازد.
نیروی دریایی علاوه بر کراتوس با 40 شرکت دیگر مانند بوئینگ، تکسترون (Textron) و لاکهید مارتین برای توسعه ناوگان خودمختار خود تفاهمنامه همکاری امضا کرده است.
از پلتفرمها و پروژههای کشتیهای خودمختار نیروی دریایی آمریکا میتوان به «کشتیهای خودمختار مقابله با مین» (Mine Countermeasures USV)، «Minehunting USV» و نمونههای آزمایشی مانند «سی هانتر» (Sea Hunter) اشاره کرد. همه این موارد بخشی از مفهوم «نیروی مبارزه کشتیهای آینده» (Future Surface Combatant Force) به حساب میآیند.
با توجه به گزارش نیروی دریایی آمریکا، هماکنون کشتیهای خودمختاری با اهداف رساندن محموله، نظارت، شناسایی، مقابله با مین و رزمی در حال توسعه هستند.