افزایش انعطاف پذیری زنجیره تامین ارتش آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ سازمان مشترک لجستیک وزارت دفاع آمریکا در زمینه عملیات زنجیره تأمین یا لجستیک فعالیت میکند. این سازمان وظیفه دارد آمادگی ارتش آمریکا را در هر نقطهای از جهان، در بالاترین سطح ممکن نگه دارد. با وجود این به نظر میرسد به منظور کسب موفقیت در اقدامات خود، این مرکز باید شیوه انجام عملیات خود را تغییر دهد. بهعلاوه باید وابستگیهای موجود به هزاران سامانه اطلاعاتی قدیمی مختلف را که توانایی ارائه خدمات به میلیونها بخش نظامی، تدارکات و تجهیزات-که در سراسر جهان حاضر بوده و جابهجا میشوند- ندارند، از بین ببرد.
سازمان دارپا به منظور مقابله با چالشهای بالا، پروژهی لاگ ایکس (LogX) را راهاندازی کرد. هدف لاگ ایکس، توسعه نرمافزاری برای آگاهی موقعیتی از سامانه لجستیک و زنجیره تأمین زمان واقعی، پیشبینی وضعیت آینده و انعطافپذیری در مقیاس و سرعتی بسیار بالا است. در قالب این پروژه، سامانهای توسعه مییابد که در کنار سیستم لجستیک امروزی به کار گرفته میشود. سامانههای آنالوگی که در حال انتقال به فرمتهای دیجیتالی و فضای ابری هستند.
جان پشکویتس (John Paschkewitz)، مدیر برنامه دفتر فناوری راهبردی دارپا:
سازمان مشترک لجستیک بسیار وسیع است. بسیاری از مردم نمیدانند که نیروی هوایی آمریکا به تنهایی، ناوگانی 4 برابر عظیمتر از بزرگترین خط هوایی این کشور را مدیریت میکند. تخمین زده میشود فهرست داراییهای زنجیره تأمین این ارگان به بزرگی مجموع چندین شرکت از فورچون 500 (Fortune 500) است. با در نظر گرفتن نیازهای نیروی زمینی، دریایی و تفنگداران نیز، میتوان وسعت سامانه لجستیک را مشاهده کرد که باعث تضعیف هرگونه سامانه تجاری لجستیک در سراسر جهان میشود.
رسیدن به درک کامل و دقیق از سرتاسر سامانه لجستیک، مانند قابلفهم بودن تأثیر تغییر یک حوزه روی دیگر بخشهای سیستم، بسیار دشوار است. به علاوه چنین سامانهای آسیبپذیر بوده و یک اثر موجی روی کل سیستم میگذارد. به گونهای که در نهایت سطح آمادگی کاهش پیدا میکند. این شرایط با وجود آگاهی موقعیت و تصمیمهای عملیاتی نامناسب شدیدتر نیز میشود.
برخلاف وزارت دفاع آمریکا، بخش تجاری این کشور در سامانههای اطلاعاتی خود، به سطح بالایی از عملکرد دست پیدا کرده است؛ اما به نظر میرسد ماهیت مشکل پنتاگون متفاوت باشد. سیستمهای تجاری بر پایه فرآیندهای کسبوکار ساخته شدهاند. به علاوه این بستر فرآیندهای تجاری، سیستمهای اطلاعات و دادههای موجود در سراسر زنجیرهی تأمین را با یکدیگر ادغام کرده، درک، استدلال منطقی و پیشبینی بسیار سادهتر صورت میگیرد.
در مقابل سامانه لجستیک نظامی کاملاً متفاوت بوده، نسبت به بیشتر نمونههای تجاری، از انعطافپذیری و عملیات توزیع شده بسیار بالاتری بهره میبرد. همین مسئله، باعث به وجود آمدن معماری کاملاً متفاوتی میشود. با وجود این به نظر میرسد بخش تجاری در زمینههای سیستمهای اطلاعاتی، فرآیند کسبوکار و راهبرد تقاضای توزیع شده به پیشرفتهای خوبی دست یافتهاند و احتمالاً توسط ارتش نیز به کار گرفته خواهند شد.
به نظر میرسد پروژه لاگ ایکس به عنوان بخشی از چشمانداز «نبرد موزاییکی» (mosaic warfare) سازمان دارپا در حال توسعه است.