افزایش افسردگی در شبکه های اجتماعی
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان، به نقل از «digitaltrends»؛ محققان روانشناس دانشگاه پنسیلوانیا در یک بررسی تجربی برای اولین بار رابطه ی بین رسانه های اجتماعی و کاهش نرخ سلامتی را نشان دادند.
در حالی که رابطه ی بین شبکه های اجتماعی و مسائلی مانند افسردگی، اضطراب و تنهایی در طول چند سال گذشته به دفعات مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهشگران توضیح دادند برای اولین بار است که آن را به نمایش گذاشته و اثبات کرده اند.
ملیسا هانت (Melissa G. Hunt)، یکی از محققان پنسیلوانیا و همکاران وی، آزمایشی را به منظور بررسی اثرات روانی استفاده از رسانه های اجتماعی طراحی کردند. در این آزمایش داوطلبان به 2 گروه تقسیم شدند. گروه اول اجازه داشت مطابق معمول از بسترهای محبوب خود استفاده کنند. در حالی که دیگران تنها می توانستند در هر روز 10 دقیقه از آن بهره ببرند.
143 نفر از نوجوانان در آزمایش مذکور شرکت کردند و پیش از شروع کار سطح سلامت روانی آنها اندازه گیری شد. سپس در قالب 2 گروه یاد شده به مدت 3 هفته، از فیسبوک، اسنپچت و اینستاگرام استفاده کردند.
پس از 3 هفته با استفاده از ابزارهایی، مجددا سطح سلامت روانی افراد مورد بررسی قرار گرفت. به کمک این وسایل می توان سطح افسردگی، اضطراب، تنهایی و ترس از دست دادن (FIMO) را اندازه گیری کرد. سطح اضطراب و ترس از دست دادن گروهی که محدود شده بودند به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده بود. به طور خاص حتی افرادی که بالاترین میزان افسردگی را پیش از شروع کار داشتند، به شدت بهبود پیدا کردند.
یکی از داوطلبان در رابطه با تجربه ی شخصی خود گفت:
مقایسه نشدن زندگی من با دیگران بیش از چیزی که انتظار داشتم تاثیر گذار بود. من در طول مدت آزمایش احساس مثبت تری نسبت به خودم داشتم.
پژوهشگران به منظور بهبود احساسات و سلامت روانی توصیه کردند، کاربران رسانه های اجتماعی روزانه تنها حدود 30 دقیقه را به استفاده از این بسترها اختصاص دهند.