افزایش آگاهی ناوگان خودروهای آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ برنامهی «1GXV-T» سازمان دارپا با هدف بهبود قدرت تحرک، بقا، ایمنی و اثربخشی خودروهای نظامی شکل گرفت و به تازگی فاز دوم این پروژه پایان رسیده است.
آمبر والکر (Amber Walker)، مدیر برنامه ی پروژه ی GXV-T از دفتر فناوری های تاکتیکی دارپا، گفت:
ما از طریق تقویت کابین خودرو به دنبال بهبود قابلیت بقا هستیم. همچنین با کمکرانندههای مجازی، به اپراتورها یاری میرسانیم. ما رویکرد کاملاً متفاوتی را در پیشگرفتهایم و به جای تقویت زره خودرو، روی افزایش سرعت حرکت و چابکی تجهیزات در همهی خودروهای نظامی تمرکز کردهایم.
دارپا پیشرفت های صورت گرفته در برنامه ی مذکور را در ماه می، در مرکز آزمایش آبردین (Aberdeen Test Center) به نمایش گذاشت تا شرکای نظامی آنها بتوانند، قابلیت های جدید را مشاهده کنند.
از جمله پیشرفت های فنی صورت گرفته می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تقویت توان حرکتی:
پیش بینی می شود خودروهایی نظامی موجود در طرح GXV-T، قادر خواهند بود در بیش از 95 درصد جاده ها مانند دامنه ها، کوه ها و زمین های ناهموار حرکت کنند. به علاوه از جمله ی این پیشرفت ها می توان به فناوری چرخ و تعلیق جدید خودروها اشاره کرد. این فناوری امکان تغییر سریع کاربری خودرو و جابه جایی بین مسیرهای داخل و خارج جاده ای را فراهم می کند.
قابلیت پیکربندی مجدد چرخ ها:
در طرح مذکور چرخ ها اجازه ی دستیابی به سرعت بالا را هنگام حرکت روی سطوح سخت فراهم می کنند؛ اما سطح آن قابل تغییر بوده و در زمان حرکت روی زمین های نرم جا به جایی را ساده تر می سازد.
گروهی از پژوهشگران مرکز مهندسی ملی روباتیک دانشگاه کارنگی ملون (2CMU NREC) نوعی چرخ ایجاد کرده اند که می تواند به شکل دایره ای و مثلثی تغییر حالت داده، امکان به کارگیری تاکتیک های بهتری را فراهم کند.
موتور الکتریکی در چرخ ها:
قرار دادن موتور الکتریکی مستقیما در چرخ ها مزایای بیشماری را برای خودروهای نظامی فراهم می کند. برای مثال می توان به افزایش شتاب، قابلیت مانور بهتر با گشتاوری مطلوب، کشش، قدرت و سرعت بیشتر در سطوح مختلف اشاره کرد.
شرکت فناوری های دفاهی «QinetiQ» انگلیس برای دستیابی این فناوری از ترکیب سه مرحله ای چرخ دنده و جایگذاری سامانه ی پیچیده ی مدیریت حرارتی استفاده کرده است. این نوآوری به گونه ای طراحی شده است که قابلیت استفاده در چرخ های 50 سانتیمتری را دارد.
تعلیق چند حالته:
شرکت «Pratt & Miller»، سیستم تعلیقی به نام «METS» را به وجود آورده اند که امکان سفر در هر زمینی را فراهم می کند. این فناوری کمک خواهد کرد تا خودرو در هر وضعیتی تعادل خود را حفظ کرده و راحتی سرنشینان از بین نمی رود.
تقویت نیروها:
خودروهای نظامی قدیمی از پنجره های کوچکی برخوردار بودند که با وجود افزایش امنیت، قدرت دید افراد حاظر در آن را کاهش می دادند. برای رفع این مشکل در پروژه ی GXV-T از فناوری ها و حسگرهای گوناگون بهره گرفته شده است که برای مثال دیدی 360 درجه را فراهم می کند.
بهبود دید 360 درجه با استفاده از پنجره ها مجازی:
شرکت آمریکایی هانیول (Honeywell International)، نوعی خودروی چندسطح (ATV) ایجاد کرده اند که فاقد پنجره بوده و دارای پوششی تیره است. در این خودرو نوعی عینک سه بعدی، حسگر نوری و نمایشگرهایی تعبیه شده است که به صورت زمان واقعی و با جزئیات بالا، تصاویر محیط اطراف را به سرنشین آن نشان داده، دیدی 360 درجه فراهم می کند.
تجربه طبیعی از تقویت چشم انداز مجازی (V-PANE):
خودروهای تاکتیکی، اطلاعات و ارقام محدودی را برای تصمیم گیری فراهم می کنند، به خصوص هنگامی که با سرعت بالا از داخل محیط های نا آشنا می گذرند.
فناوری V-Pane شرکت ریتیون (Raytheon) از تعدادی دوربین و حسگر لیدار (LIDAR) بهره می برد که امکان ساخت مدل 3 بعدی از محیط اطراف را به صورت لحظه ای فراهم می کند. در زمان آزمایش، خودرویی بدون پنجره در محیطی مجازی قرار گرفت و اپراتورها توانستند با موفقیت آن را هدایت کنند.
تقویت توان خدمه در خارج جاده (ORCA):
دانشگاه کارنگی ملون فناوری دیگری را نیز توسعه داده است که به صورت مجازی و خودکار امن ترین و سریعن ترین مسیر عبور را شناسایی می کند. همچنین در مواقع اضطراری خودش حالت خودرو را تغییر می دهد.
- Ground X-Vehicle Technologies
- Mellon University National Robotics Engineering Center