افراد مسن، آسیبپذیرترین قشر در برابر کلاهبرداریهای سایبری در هند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به مناسبت روز جهانی ارتباطات از راه دور و جامعه اطلاعاتی، مدرسه هک اخلاقی هند (ISOEH) و مرکز عالی امنیت سایبری، بنگال غربی یک بحث و کارگاه آموزشی را در مورد فناوریهای دیجیتال برای افراد مسن و سالمندان سالم برگزار کردند.
در این بحث تأکید شد که همهگیری کرونا، بهویژه سالمندان را به فناوری وابسته کرده و مردم باید نسبت به امنیت سایبری آگاه باشند؛ همچنین اشاره شد که شهروندان سالخورده بیشتر طعمه کلاهبرداریهای سایبری در این شهر هستند.
یک کتاب راهنمای ضد کلاهبرداری برای شهروندان سالخورده، «راهنمای امنیت سایبری برای کاربران نهایی 2022»، نیز منتشر شد. ایندرانی چاکراوارتی (Indrani Chakravarty)، مدیر مؤسسه پیروپولیتن کلکته، گفت که سالمندان در طول همهگیری با مشکلات زیادی مواجه بودند. وی افزود :
«از آنجایی که همه چیز به صورت آنلاین انجام میشد، شهروندان سالخورده در دسترسی به بانکها و خرید دارو و سایر اقلام ضروری مشکل داشتند. آنها به کمکهای داخلی نیز دسترسی نداشتند. ما متوجه شدیم که بسیاری از شهروندان سالخورده از ناامنی و مشکلات روانی در طول همهگیری رنج میبرند.»
آنورادا سِن (Anuradha Sen)، یکی دیگر از سخنرانان و مدیر پشتیبانی «HelpAge India» در این خصوص اظهار داشت که شهروندان سالخورده برای مقابله با فناوری دیجیتال مشکل دارند و نمیتوانند واقعیت و تقلب را تمایز دهند. به گفته سِن، در طول همهگیری شهروندان سالخورده راهی جز استفاده از بانکداری آنلاین برای خدمات مختلف نداشتند و اغلب قربانی کلاهبرداریهای سایبری میشدند. وی اضافه کرد که به دلیل عدم آگاهی آنها رمزهای عبور یکبار مصرف (OTP)، «KYC»ها و جزئیات بانکی را با کلاهبرداران سایبری به اشتراک گذاشتهاند.
سااندیپ سِنگوپتا (Sandeep Sengupta)، مدیر مدرسه هک اخلاقی هند، مطلبی در مورد آخرین کلاهبرداریهای سایبری ارائه و چند اقدام را فهرست کرد. به گفته سِنگوپتا، یکی از رایجترین کلاهبرداریها، کلاهبرداری است که مردم از دریافت نکردن پیام رمز عبور یکبار مصرف یا بانکی شکایت دارند اما پول از حساب برداشت شده است.
وی خاطرنشان کرد :
«مردم باید فورواردهای واتسآپ را تأیید کنند که بسیاری از آنها جعلی هستند. برای محافظت از جیمیل و واتسآپ، باید تأیید 2 مرحلهای را فعال کرد تا از کلاهبرداریهای سایبری محافظت شود. اصلی یا جعلی بودن سایت را نیز باید بررسی کنید.»